Romanul care a scos din foame o tara intreaga

Romanul care a scos din foame o tara intreagaUn raport al Fondului Monetar International privind impactul macroeconomic al proiectului Tonkolili asupra economiei din Sierra Leone scoate la iveala cifre demne de invidiat pentru orice stat din lume.

Desi a fost publicat la finalul anului trecut, raportul nu a fost foarte mediatizat nici macar in presa locala, scrie Capital.

Guvernul din Sierra Leone a semnat cu African Minerals, compania condusa de omul de afaceri de origine romana Frank Timis, un contract de extractie de minereu de fier din mina Tonkolili, care are o rezerva de peste 10 miliarde de tone de minereu.

Bugetarii, la mica distanta de salariile din 2010

Bugetarii, la mica distanta de salariile din 2010Reintregirea salariilor bugetarilor ramane in grafic. Pana acum, este principala cheltuiala suplimentara pe care guvernantii sunt dispusi sa o realizeze in 2012, de la buget.

Cu toate acestea intre intentia oficialilor si luarea efectiva a deciziei se afla o mare necunoscuta: datele privind mersul economiei in primul trimestru, care pot da un indiciu despre cum vor fi incasarile bugetare, scrie Evenimentul.

Marii retaileri se bat in marci proprii

Marii retaileri se bat in marci propriiUnul dintre putinele segmente care au reusit sa atraga noi investitii este reprezentat de zona de retail. E drept ca aici a existat si un faliment rasunator - Mic.ro -, dar acolo unde business-ul a fost puternic s-a mers doar pe extinderi, precizeaza Finantistii.

Si in acest an se va miza pe o politica similara, dezvoltata in paralel cu cresterea cotelor alocate marcilor proprii, pe care magazinele le vor utiliza pentru consolidarea pozitiilor pe piata. Similar cu ceea ce s-a intamplat in comertul occidental, unde marcile proprii domina rafturile magazinelor

Guvernul se lauda cu petice de autostrazi

Guvernul se lauda cu petice de autostraziTronsoanele pe care le vom inaugura pana in 2014 insumeaza 440 de kilometri de bucatele disparate. Acestea sunt aproape finalizate, dar vor fi inutile soferilor.

Oficialii Ministerului Transporturilor anunta ca in urmatorii trei ani vor fi inaugurati 440 de kilometri de autostrada, din care 200 vor fi dati in folosinta in acest an, relateaza Adevarul.

Dar aceste proiecte de infrastructura rutiera sunt incepute in urma cu trei sau mai multi ani, majoritatea fiind acum aproape de finalizare.

Cand inlocuieste tanarul corporatist roman cariera cu familia

Cand inlocuieste tanarul corporatist roman cariera cu familiaTinerii corporatisti cu varste cuprinse intre 25 si 35 de ani care lucreaza pentru companii multinationale pot fi impartiti in patru categorii, in functie de varsta, de atentia acordata vietii profesionale si de atentia acordata celei de familie, conform studiului "Cum gandesc tinerii corporatisti ai Romaniei si cand devine familia mai importanta decat cariera", realizat de catre agentia Exact Cercetare si Consultanta, scrie Gandul.