Castigurile obtinute de sefii sefilor celor mai mari companii din Romania

Castigurile obtinute de sefii sefilor celor mai mari companii din RomaniaGerhard Roiss, CEO-ul OMV, a obtinut in 2011 peste 1,8 milioane de euro din salariu si bonusuri. Andreas Treichl, seful Erste, care are in portofoliu cea mai mare banca romaneasca, a castigat 1,7 milioane de euro, arata rapoartele anuale ale celor doua grupuri, scrie ZF.ro.


Gerhard Roiss conduce si Consiliul de Supraveghere al Petrom, compania care exploateaza resursele de titei ale Romaniei si are circa 40% din piata locala de carburanti.

Topul scumpirilor la benzina in UE

Topul scumpirilor la benzina in UEPretul mediu la pompa in euro al benzinei Euro Super 95, la nivelul Uniunii Europene, s-a majorat cu peste 8% de la inceputul acestui an i pana la finalul lunii trecute, de la 1,5539 la 1,6789 euro/litru, potrivit datelor Comisiei Europene (CE), Romania consemnand cea mai mica scumpire din blocul comunitar, de 2,22%, de la 1,23313 la 1,26057 euro/litru.

In lei, scumpirea medie a benzinei Euro Super 95 comercializate pe piata romaneasca, din primele patru luni ale acestui an a fost usor mai mare, noteaza Finantistii.

Topul celor mai bune oferte la locuinte

Topul celor mai bune oferte la locuinteGarsonierele si apartamentele de doua camere sunt in continuare cele mai accesibile case, scrie Evenimentul.

Criza a ieftinit cel mai mult locuintele de una si doua camere, daca ne raportam la evolutia preturilor din 2008 incoace. Din aprilie 2008, pretul garsonierelor a scazut in medie, in Bucuresti, cu 52%. Apartamentele cu doua camere s-au ieftinit cu 51%, potrivit raportului anunturiparticulari.ro.




Instabilitatea politica pagubeste Hidroelectrica

Instabilitatea politica pagubeste HidroelectricaSchimbarile repetate de Guvern au intarziat adoptarea unei decizii privind contractele directe cu "baietii destepti", care continua sa primeasca energie de la Hidroelectrica in cantitatile si la pretul stabilit pentru anul trecut.

Aceasta taraganare risca sa aduca Hidroelectrica o paguba de peste 50 milioane de euro in acest an, precizeaza Bursa.

Ce fabrici au devenit proiecte imobiliare si cate mai sunt de transformat

Ce fabrici au devenit proiecte imobiliare si cate mai sunt de transformatFostele glorii ale industriei bucurestene trec, rand pe rand, in portofoliul investitorilor imobiliari. Acestia au cumparat pana acum 28 de fabrici, pentru care au platit peste 850 milioane de euro. Suprafata totala depaseste 300 de hectare, aproape dublu fata de terenul pe care se intinde Aeroportul Baneasa, noteaza Capital

Proprietarii platformelor ramase nevandute regreta acum ca nu au facut acest pas mai devreme, deoarece apetitul dezvoltatorilor pentru suprafete-gigant s-a estompat odata cu criza, iar bruma de interes se manifesta doar la preturi reduse substantial.