Cat ar rezista un roman daca si-ar pierde serviciul

Cat ar rezista un roman daca si-ar pierde serviciulIn cazul in care si-ar pierde locul de munca, 40% dintre romani nu ar putea trai nici macar o luna din economiile pe care le au in prezent, scrie Capital.

MyJob.ro a facut publice rezultatele unui sondaj prin care a incercat sa afle cat ar putea supravietui respondentii, in cazul in care si-ar pierde locul de munca, din ce-au pus deoparte.

Angajati dupa feeling sau dupa recomandarile HR-ului?

Fiecare manager se afla la un moment dat in situatia de a face angajari, insa practica a aratat ca cele mai moderne instrumente de recrutare folosite de HR sunt adesea inutile daca intervine "feelingul" sefului in legatura cu un candidat, precizeaza ZF.ro.

Specialistii in HR spun ca, la un interviu de angajare, nu se surprinde decat 15% din felul in care este in realitate un individ, insa rolul interviului cu HR-ul este acela de a-i valida candidatului competentele comportamentale, pe cand un interviu cu managerul direct le valideaza pe cele tehnice. au pus deoparte.

Datoria publica creste cu 360 milioane euro pentru reintregirea salariilor si pensiilor

Datoria publica creste cu 360 milioane euro pentru reintregirea salariilor si pensiilorGuvernul va da esalonat, cu incepere din iunie, banii necesari aducerii salariilor bugetarilor la nivelul anterior lunii iunie 2010.

Tot din iunie, pensionarii vor incepe sa primeasca bani pentru CAS-ul retinut abuziv, noteaza Romania Libera.

FMI si Comisia Europeana au acceptat cresterea salariilor bugetarilor pentru ca acestea sa revina la nivelul din iunie 2010,

Legea Sanatatii capata vigoare cu noul ministru

Legea Sanatatii capata vigoare cu noul ministruElaborarea si implementarea proiectului de lege din domeniul sanitar este motivatia principala pentru care Vasile Cepoi a fost propus marti seara de premierul Victor Ponta la sefia Ministerului Sanatatii.

Motiunea de cenzura care a doborat Guvernul Ungureanu e de natura sa puna sub semnul intrebarii si legile sau initiativele legislative care faceau parte din reforma propusa de fostul guvern, precizeaza Adevarul.

Vestile aduse de Mihai Tanasescu despre pensii, CAS si TVA

Vestile aduse de Mihai Tanasescu despre pensii, CAS si TVAReprezentantul Romaniei la FMI a anticipat posibilitatea cresterii salariilor. Reducerea CAS sau TVA mai asteapta.

Mihai Tanasescu, reprezentantul Romaniei la FMI, a acordat Evenimentului zilei un interviu in exclusivitate despre perspectivele economice in urmatoarea perioada.