Salarii si pensii dupa metoda "suveica": jumatate inainte de alegeri, jumatate dupa

Salarii si pensii dupa metoda "suveica": jumatate inainte de alegeri, jumatate dupaBugetarii si pensionarii s-au trezit in fata unui santaj discret din partea guvernului USL - votati-ne pe noi daca vreti toti banii inapoi - dupa decizia ca restituirea banilor datorati de stat sa se faca in transe intinse pana dupa alegerile de la toamna, scrie Evenimentul Zilei.

Sistemul seamana vag cu o metoda traditionala de mita electorala, in care jumatate de bancnota este platita in avans odata cu un buletin de vot stampilat, iar cealalta doar dupa prezentarea unui buletin nestampilat, drept dovada ca votul "corect" a ajuns in urna, relateaza

Fiscul, la vanatoare de miliardari cu datorii la stat

Fiscul, la vanatoare de miliardari cu datorii la statDan Grigore Adamescu, Veronica Gusa de Dragan, Ioan Nicolae, Gruia Stoica, Stefan Vuza, Nelu Iordache, Ovidiu Tender, Ioan si Viorel Micula si Adrian Porumboiu sunt doar cativa dintre bogatii Romaniei care apar in scr'+'iptele Fiscului cu datorii la stat neachitate la 31 martie 2012.

Firmele detinute de ei sunt in executare silita, ANAF incercand in acest fel sa-si recupereze restantele, noteaza Finantistii.

Gazon nou la Dacia cat pentru 5 stadioane

Gazon nou la Dacia cat pentru 5 stadioaneServiciul Sisteme Mediu Dacia a derulat, pe platforma Dacia de la Mioveni, o serie de lucrari de amenajare a spatiilor verzi, in sensul ca o suprafata de 50.000 de metri patrati (mp) a fost acoperita cu gazon nou.

Investitiile pentru protectia mediului vor continua cu instalarea de panouri fotovoltaice la Dacia, cel mai probabil anul viitor. In ultimii 11 ani Grupul Renault Romania a investit peste 22 milioane euro pentru protectia mediului, precizeaza Hotnews.

Franks il contrazice pe Ponta: "Guvernul nu poate majora salariile bugetarilor cu mai mult de 8%"

Franks il contrazice pe Ponta: "Guvernul nu poate majora salariile bugetarilor cu mai mult de 8%"Recuperarea totala a salariilor de la nivelul din iunie 2010 va fi posibila doar anul viitor, intrucat Guvernul a decis sa plateasca banii aferenti contributiilor retinute la pensii si nu poate majora salariile cu mai mult de 8%, a declarat seful misiunii FMI de evaluare, Jeffrey Franks, potrivit Incont.

El a aratat ca Guvernul a ales sa majoreze salariile cu 8% la 1 iunie si sa aloce suma ramasa pentru plata contributiilor achitate de pensionari.

Tender cauta petrol in Africa de Vest

Tender cauta petrol in Africa de VestGrupul condus de omul de afaceri Ovidiu Tender va investi 100 de milioane de dolari in explorarea si exploatarea geologica a blocului petrolier situat in zona comuna dintre Senegal si Guineea Bissau, care are o suprafata de 5.347 de kilometri patrati.

Investitiile de explorare se pot ridica la zeci de milioane de dolari si se vor face succesiv, precizeaza Ovidiu Tender, citat de Adevarul.