Salariile liderilor lumii

Salariile liderilor lumiiCriza i-a determinat pe cativa lideri ai tarilor dezvoltate din Europa sa-si reduca salariul, noteaza Finantistii.

O masura de auteritate menita sa dea exemplu de sacrificiu popoarelor ale caror destine le conduc. Francois Hollande, noul presedinte al Frantei, a anuntat deja ca isi va reduce salariul cu 30%, masura valabila si pentru ministrii cabinetului de la Paris.

Salariul noului locatar de la Elysee va fi de 13.532 de euro pe luna. Predecesorul sau, Nicholas Sarkozy, isi crescuse salariul la inceputul mandatului cu 170%, de la 7.000 de euro, la 19.300 euro lunar

De ce primesc milionarii scrisoare de la Fisc

De ce primesc milionarii scrisoare de la Fisc350 de oameni de afaceri bogati au primit scrisori de la Fisc care le aduce aminte ca trebuie sa-si plateasca darile catre stat aferente veniturilor obtinute, fie in tara fie in strainatate, precizeaza Romania Libera.

Operatiunea face parte dintr-un plan al statului de combatere a evaziunii fiscale.Potrivit unei surse din aceasta institutie este vorba in principal de oamenii de afaceri din topurile celor mai bogati romani.

Ce panglici va taia Guvernul Ponta

Ce panglici va taia Guvernul PontaCinci tronsoane de autostrada si un pod mult-asteptat peste Dunare. Acestea sunt proiectele mari de infrastructura anuntate ca vor fi inaugurate pana la alegerile legislative din luna noiembrie, scrie Evenimentul Zilei.

Practic, noul ministru al Transporturilor, Ovidiu Silaghi, si noul premier, Victor Ponta, vor culege roadele predecesorilor lor, din guvernele ultimilor ani, si vor taia panglicile de inaugurare la proiecte care se afla deja pe ultima suta de metri.

Cat castiga un african care lucreaza pentru cel mai bogat roman

Cat castiga un african care lucreaza pentru cel mai bogat romanIn urma tensiunilor generate de greva muncitorilor de la mina Tonkolili, Frank Timis a decis sa majoreze salariile angajatilor cu aproape 400%.

Astfel, conform unor informatii din presa locala, salariul minim al unui african din Sierra care lucreaza la Tonkolili va fi de acum de peste un milion de SLL, echivalentul a aproape 200 de euro, transmite Capital.

Inflatia, un nou minim istoric. Cum vor evolua preturile in 2012

Inflatia, un nou minim istoric. Cum vor evolua preturile in 2012Rata anuala a inflatiei a coborat in aprilie, ca urmare a ieftinirii alimentelor, la 1,8%, nou minim istoric, cresterea preturilor de consum fata de martie fiind de doar 0,07%, scrie Dailybusiness.

Anuntul a fost facut de Institutul National de Statistica. Datele prezentate de INS sunt sub nivelul celor anticipate de analisti. Acestia estimau inflatia anuala la 2-2,5%.