Nemoianu Attorney (KPMG) o coopteaza in echipa pe Laura Toncescu de la concurenta

Nemoianu Attorney (KPMG) o coopteaza in echipa pe Laura Toncescu de la concurentaLaura Toncescu, cea care in ultimii 12 ani in cadrul D&B David si Baias, casa de avocatura asociata PricewaterhouseCoopers, unde a condus echipa de servicii financiare, s-a alaturat echipei de avocati Nemoianu Attorneys at Law, casa de avocatura asociata KPMG in Romania.

Laura Toncescu va oferi asistenta juridica clientilor din domenii precum sectorul bancar, financiar si asigurari, fuziuni si achizitii, piete de capital si alte arii de interes major.

Ea va deveni partener al societatii de avocatura afiliata KPMG si va juca un rol activ in managementul acesteia. Laura Toncescu are o experienta de peste 14 ani, dintre care jumatate au fost dedicati serviciilor financiare.


Noul director de evenimente de la Hilton Sibiu vine de la hotelul din Bucuresti

Noul director de evenimente de la Hilton Sibiu vine de la hotelul din BucurestiManuela Meres, fost PR si marketing executive la Athenee Palace Hilton Bucuresti, este noul director de evenimente al hotelului Hilton Sibiu.

Manuela Meres este responsabila de serviciile de conferinta si banqueting ale hotelului din Sibiu.

In pozitia sa anterioara la Athenee Palace Hilton Bucuresti, Meres a fost responsabila de campaniile de marketing, comunicare si CSR ale hotelului.

Meres si-a inceput cariera in 2007, ca Office Manager la Capgemini Romania, o companie de consultanta, servicii tehnologice si outsourcing, membra a grupului Capgemini.

Hilton Sibiu si Hilton Bucuresti au proprietari diferiti.


Seful de investitii al CBRE preia si departamentul de evaluare

Seful de investitii al CBRE preia si departamentul de evaluareJames Heyworth Dunne (foto), actualul sef al departamentului de investitii al consultantului imobiliar CBRE Romania, a preluat si departmentul de evaluari din Bucuresti.

James Heyworth Dunne va continua sa lucreze cu investitorii si dezvoltatorii in achizitionarea si gestionarea de active in Romania si SEE, iar noul sau rol va include si coordonarea activitatilor de evaluare ale CBRE Romania. Departamentul de evaluari a fost condus anterior de Adrian Nicolescu. In prezent, Nicolescu nu mai face parte din echipa CBRE.

CBRE l-a recrutat in echipa sa si pe James Burgess, care va lucra in Capital Markets and Valuation Departement. James a mai lucrat in CEE, pentru Colliers si Knight Frank din Varsovia.

Anterior, James Burgess a lucrat pentru filiala Cushman & Wakefield din Bucuresti in cadrul Valuation Department.


Orange il numeste pe Dorin Odiatiu manager pentru relatia cu autoritatile

Orange il numeste pe Dorin Odiatiu manager pentru relatia cu autoritatileDorin Odiatiu, cel care din februarie 2009 a fost directorul de marketing al Orange, cel mai mare operator telecom de pe piata locala, ocupa de la 1 mai functia de public affairs, partnerships and wholesale director, conform reprezentantilor operatorului.

“Este vorba de un nou departament. Echipa condusa de Dorin Odiatiu se va ocupa de dezvoltarea activitatilor de wholesale, parteneriate si de gestionarea reglementarilor si a relatiilor cu autoritatile romane”, au explicat oficialii Orange.

Odiatiu a fost in ultimii trei ani director de marketing, insa o mare parte din activitatea sa era in zona de reglementare.

Crearea unui departament vine in contextual in care in acest an trebuie sa aiba loc licitatia de licente de telefonie mobila valabile pana in 2029.

Managerul a obtinut diploma de inginer specializat in electronica si transporturi in cadrul Institutului Politehnic din Bucuresti. Din 1997 lucreaza in cadrul Orange Romania (la acea vreme MobilRom) ca international roaming coordinator.

Din anul 2001 pana in 2007 a ocupat postul de international business & interconnection manager. In 2007 a fost numit head of wholesale, international and regulatory affairs, alaturandu-se Comitetului Executiv al Orange Romania. La 1 februarie 2009, Odiatiu a devenit director de marketing al companiei.

Tecau, fost presedinte BCR Asigurari, preia fraiele Omniasig

Tecau, fost presedinte BCR Asigurari, preia fraiele OmniasigActionarii Omniasig, noul lider al pietei romanesti de asigurari, constituit in urma fuziunii incheiate la 1 mai anul curent prin absorbtie, intre BCR Asigurari si fosta companie Omniasig (societate absorbita), l-au numit pe Mihai Tecau, in functia de presedinte al directoratului noii companii.

Mihai Tecau (foto) a ocupat anterior in cadrul grupului Vienna Insurance functia de presedinte al directoratului BCR Asigurari. El va fi secondat de catre Artur Borowinski, in calitate de vicepresedinte, care a fost anterior presedinte directorat la fosta Omniasig.

BCR Asigurari a incheiat procesul de fuziune cu Omniasig la data de 1 mai 2012 si a preluat denumirea si emblema societatii absorbite.

Asadar, noua companie este administrata in sistem dualist, iar noua componenta a directoratului este: Mihai Tecau - presedinte directorat, Artur Borowinski - vicepresedinte directorat si Sergiu Loghin, alaturi de Constantin Marica, Liviu Stoicescu, Adina Edelmaier si Daniela Covacescu - membrii in directorat.

Omniasig este reprezentata in acest moment la nivelul intregii tari prin 224 de sucursale si agentii. De asemenea, compania are aproximativ 13.000 agenti activi in toata tara.





Cornelia Coman devine CEO al ING Asigurari de Viata si Pensii Ungaria

Cornelia Coman devine CEO al ING Asigurari de Viata si Pensii UngariaCornelia Coman (36 de ani), director General ING Asigurari de Viata, va prelua functia de director general ING Asigurari de Viata si Pensii Ungaria, de la 1 iunie. Traseul profesional al sefei ING Asigurari nu este insa singular, dupa ce compania olandeza a promovat in ultimii 10 ani alti doi manageri de asigurari si pensii la nivel de grup.

Olandezii de la ING Asigurari de Viata au incheiat prima polita de asigurare traditionala pe piata romaneasca la 1 iulie 1997. A urmat apoi un start in forta, sub conducerea expatului olandez Jetse de Vries, prin lansarea primelor produse de tip unit-linked (cu componenta investitionala) din Romania si lansarea asigurarilor suplimentare de sanatate, incepand cu anul 1999.

Jetse de Vries a condus compania din Romania numai o perioada de doi ani (1997-1999), pentru ca, ulterior, sa aplice pentru o pozitie similara in Spania.

Printre primii angajati ai companiei ING Asigurari de Viata, inregistrata oficial pe 24 ianuarie 1997, s-a numarat Violeta Ciurel, care a ocupat mai intai pozitia de director de marketing si training pentru vanzari timp de doi ani (1997-1999), iar ulterior a coordonat departamentul de operatiuni, pe asigurari, respectiv evaluarea riscului, credite, depozite.