Sefii o duc bine si pe timp de criza

Sefii o duc bine si pe timp de crizaManagerii sunt din ce in ce mai multumiti de slujbele lor, in timp ce angajatii de rand lucreaza mai mult ca oricand, de teama sa nu ramana fara serviciu. Majoritatea managerilor din Romania declara ca echilibrul serviciu - viata personala s-a imbunatatit in ultimul an, adaugand ca anul acesta au avut realizari mai importante la locul de munca fata de 2010 si inceputul lui 2011.

In acelasi timp, angajatii fara functii de conducere sustin ca programul de lucru s-a prelungit in comparatie cu anii trecuti, se arata in cel mai recent studiu realizat de compania internationala Regus, cel mai mare furnizor de solutii pentru spatii de lucru, precizeaza Adevarul.

Fiscul, pe urmele celor 350 miliardari

Fiscul, pe urmele celor 350 miliardariFiscul a trimis o scrisoare de avertizare unui numar de 350 de oameni de afaceri bogati, pe care ii someaza ca pana pe 30 iunie sa isi depuna declaratiile de venit. Operatiunea face parte dintr-un plan al statului de combatere a evaziunii fiscale, noteaza Dailybusiness.

Dupa aceasta data, Fiscul va declansa o ampla campanie de control a celor care au mari averi. Primele controale vor incepe in iulie, iar primii vizati vor fi "patronii bogati cu firme sarace", pentru inceput intre 300 si 400 de persoane fizice.

Carlos Slim a pierdut 4,2 miliarde de dolari in doar o saptamana

Carlos Slim a pierdut 4,2 miliarde de dolari in doar o saptamanaCei mai bogati oameni de pe planeta au inregistrat in sapte zile pierderi de ordinul a circa 17,1 miliarde de dolari pe fondul pierderilor de aproximativ 2 miliarde de dolari raportate de JPMorgan Chase si a slabirii monedei euro, relateaza BFM.

Astfel, Carlos Slim, considerat la ora actuala cel mai bogat om din lume, a pierdut mai mult ca oricine. Averea magnatului mexican s-a redus cu 4,2 miliarde de dolari in ultima saptamana, actiunile sale la compania America Movil SAB diminuandu-se cu 3,82%, aceasta fiind cea mai mare scadere din decembrie 2011, scrie Money.ro.

Unde iti poti pastra banii

Unde iti poti pastra baniiConturile de economii si fondurile monetare au acelasi scop, dar si cateva diferente importante. Pe care dintre cele doua le alegem?

Clasicul cont curent de la banca este un instrument comod pentru a face incasari sau plati, insa, de ceva vreme, nu mai este suficient pentru cei care au de pastrat bani mai multi pentru o perioada nedeterminata de timp, scrie Evenimentul Zilei.

Ce au de facut acestia? Exista doua solutii pe care le recomandam. Prima dintre ele, inventata chiar de banci, e contul de economii.

Businessul de Ev Mediu se intoarce in viitor

Businessul de Ev Mediu se intoarce in viitorA fost odata ca niciodata perioada Evului Mediu, care a inspirat si cativa antreprenori romani: s-au uitat in piata, au vazut ce lipseste si au dezvoltat o nisa - tabere medievale, concerte de muzica veche sau restaurante cu specific medieval. Ce ar putea aduce mai mult profit, noteaza Capital.