Se fac noile pariuri pe leu. Mai sunt sanse sa creasca?

Se fac noile pariuri pe leu. Mai sunt sanse sa creasca?Structura balantei comerciale, dar si nevoia de bani a strainilor din Romania pun mai degraba presiune pe scaderea monedei nationale in fata euro. Leul a trecut de o saptamana cu minime istorice in raport cu euro pentru a se stabiliza la cota 4,44 lei/euro, dupa o revenire extrem de firava, noteaza Evenimentul Zilei.

Intre maximul istoric, atins miercurea trecuta, si cotatia de vineri, este doar o diferenta de 0,4 bani. Vestea proasta este ca analistii se asteapta ca leul sa scada in continuare. Structura pietei monetare, dar si criza zonei euro determina jucatorii sa renunte mai degraba la leu decat sa il cumpere.

Ce se intampla la nemti cand proiectele de infrastructura nu se termina la timp

Ce se intampla la nemti cand proiectele de infrastructura nu se termina la timpO pata pe obrazul germanilor o constituie amanarea deschiderii noului aeroport din Berlin, Brandenburg Airport Willy Brandt. Anuntat cu surle si cu trambite, aeroportul trebuia sa fie functional incepand cu 3 iunie, anul acesta.

Pentru ca proiectul nu a fost dus la bun sfarsit, Manfred Kortgen, directorul de operatiuni, va parasi Flughafen Berlin Brandenburg GmbH, informeaza Capital.

Cum se reflecta tragedia greaca in sistemul bancar romanesc

Cum se reflecta tragedia greaca in sistemul bancar romanescBancile elene de pe piata autohtona ofera cele mai ridicate dobanzi la depozite, insa nivelul acestora nu a reusit sa opreasca exodul clientilor, noteaza Finantistii.

Astfel, unele dintre institutiile de credit cu actionariat grecesc au consemnat reduceri spectaculoase ale soldului depozitelor atrase, ca de exemplu 30%.

Bonificatiile la depozite au fost tinute la niveluri ridicate sau majorate in ultima perioada, deoarece bancile trebuie sa se descurce cu resursele pe care reusesc sa le atraga de pe piata locala.

Turismul bulgar se dezvolta in forta

Turismul bulgar se dezvolta in fortaFiecare avantaj natural este speculat la maximum de catre touroperatori, sustinuti prin diverse facilitati, iar autoritatile actioneaza concertat in favoarea industriei ospitalitatii de la sud de Dunare, scrie Adevarul.

Fara comparatii ostile Romaniei, dar si fara falsa modestie, autoritatile din Bulgaria au prezentat, la sfarsitul saptamanii trecute, in cadrul unui forum desfasurat la Bucuresti, principalele coordonate ale strategiei de dezvoltare a turismului din tara lor.

Un voucher pentru Rabla a ajuns sa coste triplu

Un voucher pentru Rabla a ajuns sa coste tripluPiata auto din Romania franeaza puternic. Comertul cu masini noi a scazut cu 12% de la inceputul anului. Marturie stau cifrele producatorilor si importatorilor, noteaza Incont.ro.

O posibila explicatie este ca programul ''Rabla'', care i-a ajutat sa se mentina pe linia de plutire, n-a mai fost alimentat cu fonduri. Asa ca un voucher a ajuns sa coste triplu.