Legea sanatatii: pentru unii muma, pentru altii

Legea sanatatii: pentru unii muma, pentru altiiConstruit pe calapodul vechii legi, ultimul proiect al legii sanatatii aduce discriminari, articole care se bat cap in cap, si nu o alternativa de finantare la un sistem sanitar bolnav, scrie Capital.

Chiar daca prin proiect avem deja cinci pachete de servicii medicale, statul nu a definit nici la ora actuala acel pachet de servicii de baza care sunt oferite gratuit in contul asigurarilor platite obligatoriu la stat.

Ce pateste Romania daca revine drahma

Ce pateste Romania daca revine drahmaIn timp ce analistii externi sustin ca iesirea Greciei din zona euro ar provoca haos pe toate pietele, cei locali afirma ca Romania nu va fi afectata.

Iesirea Greciei din zona euro ar provoca pe termen scurt haos, cu efecte semnificative atat pe plan local, cat si in economia mondiala, problemele pornind de la sarcina aproape imposibila de a pune in circulatie suficient de rapid noua drahma, potrivit unei analize Reuters.

In plus, pagubele ar fi catastrofale in sistemul financiar. Daca se va lua decizia iesirii Greciei din zona euro, noile bancnote nu ar putea fi imprimate suficient de repede, precizeaza Adevarul.

Suprataxarea benzinarilor, instrument de santaj al guvernului Ponta

Suprataxarea benzinarilor, instrument de santaj al guvernului PontaMajorarea redeventelor si impunerea unei taxari suplimentare a profitului conduc la cresterea pretului combustibililor, nu la scaderea acestuia.

Actualul executiv pare dispus cu orice pret sa-si majoreze veniturile, chiar cu riscul escaladarii preturilor combustibililor, noteaza Finantistii.

Desi sustine ca scopul sau este ieftinirea carburantilor, premierul Victor Ponta apeleaza la amenintarea cu adoptarea unei masuri cu efecte contrare: suprataxarea veniturilor exceptionale ale companiilor petroliere.

Un mentor pentru fiecare

Un mentor pentru fiecareDe cele mai multe ori evitam sa visam la idealurile noastre, spunandu-ne ca pierdem vremea fara rost si ca nu ne alegem cu nimic, precizeaza CariereOnline.

Dar, atunci cand ascultam discursul oamenilor de succes aflam, invariabil, ca si-au petrecut timpul imaginandu-si lucruri si visand cu ochii deschisi si ca acesta este, poate, cel mai important exercitiu pe care ar trebui sa-l facem.

Cel mai mare creditor din lume

Cel mai mare creditor din lumeJaponia s-a mentinut anul trecut in pozitia de cel mai mare creditor din lume, pentru cel de-al 21-lea an consecutiv, reflectand strategiile de achizitii externe ale companiilor nipone si interventia agresiva a autoritatilor de la Tokyo pe piata valutara, transmite Reuters.

Cea mai ridicata expunere a Japoniei pe piete straine, de aproape 300.000 miliarde yeni (3.700 miliarde dolari), a fost inregistrata la sfarsitul anului 2009. Datele sunt inregistrate din 1996, noteaza Incont.ro.