Contrabanda cu tigari se muta in vest

Contrabanda cu tigari se muta in vestRepublica Moldova si-au pierdut pozitia de furnizor principal al contrabandei cu tigari pe piata informala romaneasca, Serbia preluand pozitia de lider, noteaza Finantistii.

Probabil si ca urmare a arestarilor de anul trecut, traficul de pe granita de est si de nord (Moldova si Ucraina) a avut de suferit, marginal e adevarat, inflorind in schimb cel de pe granita de sud-vest.

Ultima strigare pentru stergerea unor datorii catre stat

Ultima strigare pentru stergerea unor datorii catre statFirmele care au debite catre bugetul de stat acumulate pana la finele lunii august 2011 pot cere pana la sfarsitul acestei luni anularea unei parti din penalitatile de intarziere, relateaza Evenimentul Zilei.

Firmele care au bani pentru a-si achita toate datoriile pe care le-au acumulat la bugetul statului din 2006 pana la jumatatea anului trecut au la dispozitie mai putin de doua saptamani pentru a beneficia de facilitatea Guvernului prin care pot scapa de o buna parte din sumele accesorii calculate pentru fiecare zi de intarziere.

Cum te arde firma de leasing la cursul de schimb

Cum te arde firma de leasing la cursul de schimbFirmele de leasing incaseaza doar in lei ratele la finantarile in euro. Cursul de schimb este, uneori, un fel de secret de stat si, intotdeauna, foarte dezavantajosIn ciuda faptului ca acorda cu precadere finantari in euro, firmele de leasing obliga clientii sa plateasca ratele in lei.

Ba, mai mult, companiile impun un anume curs de schimb care este, de cele mai multe ori, foarte dezavantajos, scrie Capital.

Fondul Proprietatea a raportat un profit de 607 milioane lei pentru luna mai

Fondul Proprietatea a raportat un profit de 607 milioane lei pentru luna maiFondul Proprietatea (FP) a raportat pentru luna mai un profit de 607 milioane lei (136 milioane euro), mult peste castigul bugetat pentru intregul an, de 442,5 milioane lei, precizeaza Bursa.

Fondul a inregistrat pierderi in ultimele doua luni consecutiv, astfel ca la finalul lunii aprilie avea un rezultat negativ de 3,6 milioane lei.

Vine "vara scumpirilor"? Ce preturi vor creste in iulie si august

Vine "vara scumpirilor"? Ce preturi vor creste in iulie si augustLuna iulie ar putea aduce o crestere semnificativa de preturi, odata cu deprecierea leului si incetarea efectului de baza, majorarea TVA din 2010, afirma analistii economici. De la carburanti la utilitati, produse alimentare si servicii, scumpirile vor influenta intregul lant economic, noteaza DailyBusiness.

Romania are, in prezent, una dintre cele mai mici rate de inflatie din Uniunea Europeana. In ultima jumatate de an, ne-am aflat in topul tarilor cu cea mai mica inflatie, ultima fiind de 1,79%, in timp ce media europeana a fost de 2,4%.