Cum fac nemtii masini. Asa a ajuns Germania prima economie din Europa

Cum fac nemtii masini. Asa a ajuns Germania prima economie din EuropaBMW a publicat un clip video in care a prezentat un ciclu complet de productie a unui autoturism din noua serie 3, scrie Capital.

Pe scurt, masina germana facuta in Germania: doar mici interventii ale mainii umane, in rest totul facut de roboti: de la asamblare pana la vopsitorie.

Licitatia de 1 mld. de euro pentru autostrazi, amanata. In 2012 nu vor mai fi incepute tronsoane noi

Licitatia de 1 mld. de euro pentru autostrazi, amanata. In 2012 nu vor mai fi incepute tronsoane noiSansele ca in acest an sa mai fie demarate lucrari la noi tronsoane de autostrada sunt aproape de zero, dupa ce licitatiile pentru ultimele 4 sectiuni necontractate din sectorul de autostrada dintre Sibiu si Nadlac si pentru o sectiune din A3 au fost din nou amanate cu mai bine de o luna, noteaza Finantistii.

Insolventa consolideaza neincrederea investitorilor

Insolventa consolideaza neincrederea investitorilorCererea de intrare in insolventa a "Hidroelectrica" dauneaza grav investitorilor, in plin program de privatizare prin bursa a companiilor de stat, scrie Bursa.

Mesajele de credibilitate si predictibilitate transmise investitorilor in "road-show"-urile facute in strainatate au fost spulberate, luni, la publicarea in presa a cererii insolventei Hidroelectrica, depusa vineri la Tribunal.

Mastodont ilegal in buricul Capitalei, invizibil pentru autoritati

Mastodont ilegal in buricul Capitalei, invizibil pentru autoritatiO constructie impunatoare se inalta pe zi ce trece din cupola Circului Foamei, situat in zona Piatei Unirii. Fara autorizatie, fara a consulta comunitatea, pe un teren furat de la stat, scrie Adevarul.

Edificiul din Piata Sfanta Vineri, localizat in spatele magazinului Unirea Shopping Center, face parte din lantul de circuri ale foamei construite inainte de Revolutie si a fost lasat de izbeliste timp de 20 de ani.

Dedesubturile insolventei Hidroelectrica. De ce a ajuns perla economiei sa faca "dansul ploii" la tribunal

Dedesubturile insolventei Hidroelectrica. De ce a ajuns perla economiei sa faca "dansul ploii" la tribunalCererea de intrare in insolventa a Hidroelectrica a luat prin surprindere pe toata lumea, iar ipotezele aparute dupa eveniment sunt dintre cele mai diverse.

Iar contextul si modul in care s-au petrecut toate aceste lucruri nu pot decat sa alimenteze speculatiile, precizeaza Evenimentul Zilei.