Ambasadorul SUA: Ar putea urma o zi NEAGRA pentru Romania

Ambasadorul SUA: Ar putea urma o zi NEAGRA pentru Romania[UPDATE] Reactia presedintelui Traian Basescu dupa evenimentele din Parlament

"Sunt profund ingrijorat despre orice tentativa de amenintare a independentei instituriilor democratice din Romania. Manipularea sau amenintarile la adresa institutiilor voastre, in special la adresa Instantelor, nu este ingrijoratoare doar pentru guvernului SUA, dar si pentru modul in care Romania va fi perceputa de pietele financiare", a spus ambasadorul Statelor Unite, Mark H. Gitenstein, intr-un comentariu pe site-ul institutiei.

El a amintit ca din nefericire si Statele Unite au trait o experienta similara, cand presedintele Roosevelt a incercat sa schimbe componenta Curtii Supreme, in momentul in care nu a mai fost incantat de unele decizii ale institutiei. "Astfel de actiuni sunt universal condamnabile".

"A fost o zi neagra intr-un mandat altfel bun si va fi o zi neagra in istoria Romaniei daca se va intampla acelasi lucru", a avertizat ambasadorul SUA.

Atacurile la adresa CC - un precedent periculos, ce pune la indoiala statul de drept

Atacurile la adresa CC - un precedent periculos, ce pune la indoiala statul de dreptAtacurile politice din ultimul timp la adresa Curtii Constitutionale (CC) creeaza cel mai periculos precedent, punand la indoiala deciziile luate atat de judecatorii constitutionali, cat si de instantele de judecata, iar nerespectarea hotararilor lor de catre parlamentari deschide calea abuzurilor, scrie Mediafax.

"Toate atacurile din ultima perioada echivaleaza cu desfiintarea Curtii Constitutionale in componenta actuala stabilita pe baza Constitutiei. Aceasta masura incalca grav dispozitiile art.145 din Constitutia Romaniei, in care se prevede ca pe durata exercitarii mandatului judecatorii sunt inamovibili – adica nu pot fi revocati", potrivit comunicatului transmis de Curtea Constitutionala.

Monica Macovei: Suntem in plina lovitura de stat

Monica Macovei: Suntem in plina lovitura de statEuroparlamentarul PDL Monica Macovei sustine ca Victor Ponta si USL "se sterg pe picioare cu Constitutia, legea si institutiile democratice", "dau o lovitura de stat", inlocuind legea cu "propriile pofte tiranice".

"Oameni, treziti-va! Suntem in plina lovitura de stat. Ponta si USL se sterg pe picioare cu Constitutia, legea si institutiile democratice. Traim zile de urgie care sterg 22 de ani de constructie democratica. Astazi Ponta si USL dau o lovitura de stat, au inlocuit legea cu propriile pofte tiranice", sustine Monica Macovei, intr-o postare pe blogul personal.

Valeriu Zgonea, PSD: Vasile Blaga si Roberta Anastase pot sa sesizeze "si pe mama Curtii Constitutionale"

Valeriu Zgonea, PSD: Vasile Blaga si Roberta Anastase pot sa sesizeze "si pe mama Curtii Constitutionale"Liderul deputatilor PSD, Valeriu Zgonea, a declarat, marti, ca Vasile Blaga si Roberta Anastase pot sa sesizeze "si pe mama Curtii Constitutionale" referitor la revocarea lor din functiile de presedinti ai Senatului, respectiv Camerei, el precizand ca cei doi trebuie sa respecte legea, scrie Mediafax.

"Pot sa sesizeze si pe mama Curtii Constitutionale. Anastase si Blaga trebuie sa respecte regulamentul si legea, iar ei au fugit in birou. Suntem dispusi sa ramanem aici pana cand cei doi vor pleca din functii si Avocatul Poporului, care e un instrument politic in mana PDL, va fi inlocuit cu un om care respecta legea", a spus Zgonea.

Cristian Preda, PDL: Mineriada parlamentara trebuie oprita!

Cristian Preda, PDL: Mineriada parlamentara trebuie oprita!Prim-vicepresedintele PDL, Cristian Preda, anunta pe blogul personal ca seful delegatiei romane din PPE, Theodor Stolojan, a trimis o scrisoare tuturor deputatilor europeni in care le prezinta derapajele guvernului USL, de la instalare pana azi.

"Pe de alta parte, atat eu, cat si alti colegi din PE suntem in contact, pe mai multe canale, cu membri ai Comisiei Europene, pentru a-i informa despre evolutia ora de ora a situatiei din Romania.Ceea ce se petrece astazi e mai grav decat mineriadele cu care Iliescu & co au facut cunoscuta Romania in lume: de data aceasta, agresorii sunt parlamentarii USL, iar batele din mainile lor sunt voturi care sparg nu capete, ci regulile statului de drept. Mineriada parlamentara trebuie oprita!", comenteaza Preda.