Top 10, dominat de tari europene

Top 10, dominat de tari europeneIn realizarea topului, Bloomberg a luat in calcul o serie de indicatori precum speranta de viata la nastere, mortalitatea infantila, rata mortalitatii, cauzele de deces, dar si factori de risc (numarul fumatorilor, al celor supraponderali, accesul la alimentarea cu apa etc.).

Prima pozitie in clasamentul global este ocupata de Singapore, fiind urmata indeaproape de Italia si de Australia. Pe urmatoarele locuri se situeaza Elvetia, Japonia, Israel, Spania, Olanda, Suedia si Germania, aceasta din urma incheind clasamentul primelor 10 tari.



Vezi in slide-ul urmator ce loc ocupa Romania in clasament.

Romania - locul 69

Romania - locul 69In total, sase tari europene se afla pe primele 10 locuri. Romania, in schimb, se claseaza abia pe locul al 69-lea, dupa Liban.

Pozitia nu este una deloc onoranta pentru Romania, in conditiile in care este devansata de tari precum Algeria sau Maroc. Bulgaria sta mai prost decat Romania, ocupand locul al 73-lea.






Cei mai sanatosi din Europa Centrala si de Est

Cei mai sanatosi din Europa Centrala si de EstIn ceea ce priveste topurile pe regiuni, rezultatele obtinute de Bloomberg arata ca cei mai sanatosi vest-europeni sunt italienii, urmati de elvetieni, spanioli, olandezi, suedezi, germani, ciprioti, austrieci, francezi si greci.

In zona Europei Centrale si de Est, topul arata ca Slovenia are cea mai sanatoasa populatie. Pe locurile urmatoare se afla Cehia, Bosnia si Hertegovina, Croatia, Albania, Polonia, Macedonia, Turcia, Slovacia si Ungaria.





Sursa tabele: Bloomberg Rankings - Methodology.

Sursa foto front: freedigitalphotos.net.