Mitingul USL: discursul lui Victor Ponta

Mitingul USL: discursul lui Victor PontaPresedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, cu ocazia lansarii candidatilor USL la parlamentare, desfasurata pe Arena Nationala, ca Traian Bsaescu este ultimul comunist si securist al Europei, aratand ca USL trebuie sa schimbe nu doar actualul presedinte, ci si sistemul acestuia.

"Traian Basescu e ultimul comunist, e ultimul securist al Europei. Trebuie sa-l schimbam nu doar pe el, ci sistemul care l-a mentinut la putere in acesti ani", a spus Ponta, potrivit Mediafax.

Presedintele PSD, Victor Ponta, le-a solicitat romanilor sa nu le acorde iertare si imunitate celor care si-au batut joc de ei, respectiv sa nu-i lase in Parlament pe Traian Igas, Roberta Anastase si Elena Udrea.

Congresul PPE: discursul secretarului general

Congresul PPE: discursul secretarului generalSecretarul general al PPE, Antonio Lopez, le-a multumit, miercuri seara, la Congresul PPE, presedintelui PDL, Vasile Blaga, si presedintelui Traian Basescu, pentru primirea facuta la Bucuresti, "spre deosebire de altii, carora le-a fost rusine sa se intalneasca aici si au facut-o la Bruxelles".

Secretarul general al PPE a adresat primele fraze din discursul sau, cele de multumire, in limba romana. Lopez a mentionat ca Popularii europeni au fost bine primiti si s-au reunit la Bucuresti, in timp ce "altora le-a fost rusine sa se intalneasca aici si au facut-o la Bruxelles".

Barroso, catre Ponta

Barroso, catre PontaPresedintele Comisiei Europene Jose Barroso i-a mai spus inca o data lui Victor Ponta, la Bucuresti, cat de importante sunt pentru Bruxelles si pentru justitia din Romania viitoarele persoane care vor ocupa posturile de procuror general si de sef al Directiei Nationale Anticoruptie, potrivit Adevarul.ro.

"Am insistat, in mod deosebit, asupra importantei ca stabilirea noului Procuror General si noul sef al DNA sa fie facuta pe criterii OBIECTIVE si de o maniera TRANSPARENTA. Aceste doua persoane vor defini REPUTATIA justitiei si trebuie sa aiba un trecut fara nicio problema de intergitate precum si o experienta profesionala consistenta", transmite CE, dupa intalnirea lui Barroso cu Ponta.

Antonescu: Pentru a conduce o tara trebuie sa fii puternic

Antonescu: Pentru a conduce o tara trebuie sa fii puternicPresedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat la Arena Nationala, ca mitingul USL reprezinta o demonstratie de forta si aceasta pentru ca liderii care doresc sa conduca Romania trebuie sa demonstreze ca sunt puternici.

"Vrem sa facem si facem o demonstratie de forta, pentru ca cine vrea sa convinga o tara ca Romania trebuie sa fie puternic si noi demonstram ca suntem puternici. Cine vrea sa conduca o tara ca Romania trebuie sa tina cont de nevoile oamenilor, de asteptarile oamenilor, de libertatile oamenilor", a sustinut Antonescu.

Liderul PNL a mai afirmat ca manifestatia are si scopul de a-i incuraja pe romani sa vina la vot si sa sprijine USL.

Merkel: Presedintelui Romaniei nu i-a fost niciodata frica sa se gandeasca la viitor

Merkel: Presedintelui Romaniei nu i-a fost niciodata frica sa se gandeasca la viitorCancelarul german Angela Merkel le-a multumit miercuri, la Congresul PPE, presedintelui Traian Basescu si lui Vasile Blaga ca au permis reuniunea PPE la Bucuresti si a aratat ca acesta este un semnal ca peste tot in Europa democratia are castig de cauza si ca principiile democratiei sunt respectate, scrie Mediafax.

"Draga Traian Basescu, draga Vasile Blaga si draga Kelemen Hunor, multumim ca ne-ati permis sa ne reunim astazi la Bucuresti, multumim ca ne-ati primit aici pentru a da un semnal ca peste tot in Europa democratia are castig de cauza si ca principiile democratiei sunt respectate si noi ne vom asigura de acest lucru", a spus Merkel.

In discursul sau, Angela Merkel a mentionat realizarile pe care le-au avut unele tari, inclusiv tara gazda, aratand ca presedintelui Romaniei nu i-a fost niciodata frica sa se gandeasca la viitor chiar daca actiunile sale nu au fost intotdeauna populare.

"Presedintelui Romaniei nu i-a fost niciodata frica sa se gandeasca la viitor chiar daca actiunile sale nu au fost intotdeauna populare, asadar trebuie sa fim uniti pentru viitor, pentru ca o relatie de prietenie veritabila se cunoaste in perioada de criza", a mai spus Merkel.

Potrivit acesteia, este important ca cetatenii europeni sa-si gaseasca un loc de munca, iar acest lucru este posibil daca va fi redemarata cresterea economica.

Cancelarul german a spus ca procesul de crestere economica este legat de libertatea investitorilor.

Merkel a pledat pentru economia sociala de piata, aratand ca fara PPE aceasta nu ar fi fost posibila.

"Datorita noua economia sociala de piata a fost primita cu solidaritate si sustinuta, ne-a ajutat sa avem castig de cauza si si-a dovedit utilitatea", a spus Merkel.

Credibilitatea se poate dobandi numai daca generatiile viitoare vor avea cu adevarat posibilitatea de a trai o viata mai buna, a spus Merkel, precizand ca acest lucru inseamna ca trebuie facuta "putina ordine in Europa".

Barroso: UE este foarte importanta pentru Romania, iar Romania este foarte importanta pentru UE

Barroso: UE este foarte importanta pentru Romania, iar Romania este foarte importanta pentru UEPresedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, a declarat, miercuri, ca organizarea Congresului PPE la Bucuresti este un mesaj foarte clar ca Uniunea Europeana este foarte importanta pentru Romania, iar Romania este foarte importanta pentru UE, informeaza Mediafax.

"Multumesc prietenilor din Romania care au organizat acest congres la Bucuresti, un mesaj este foarte clar: Uniunea Europeana este foarte importanta pentru Romania, iar Romania este foarte importanta pentru UE", a spus Barosso, in discursul sau de la Congresul PPE.

Basescu: Nu dorim o Europa cu mai multe viteze

Basescu: Nu dorim o Europa cu mai multe vitezePresedintele Traian Basescu a declarat, miercuri seara, la Congresul PPE, ca Romania nu doreste o Europa cu mai multe viteze sau crearea unui club de categoria a doua in Europa, format din state care nu sunt in Zona euro.

"Viitorul nostru consta intr-o mai multa Europa si o mai buna Europa", a spus Basescu.

El a mai declarat ca Romania nu isi doreste crearea unui club de categoria a doua in Europa, format din state care nu sunt in Zona euro, transmite Mediafax.

"Nu dorim o Europa cu mai multe viteze", a mai spus Basescu.

El le-a urat bun venit liderilor PPE prezenti la Bucuresti. "Doresc sa va adresez un calduros bun-venit la Bucuresti si sa-mi exprim bucuria de a avea posibilitatea sa ma adresez dumneavoastra in cadrul celui de-al 21-lea Congres al Partidului Popular European, plasat foarte inspirat sub sloganul «Raspunsul este: mai multa Europa!». Personal, asa cum multi dintre dumneavoastra cunosc, sunt un adept foarte hotarat al proiectului unei Europe tot mai integrate si, prin aceasta, tot mai puternice", a spus Basescu.

Presedintele s-a aratat incantat ca Bucurestiul este gazda unui eveniment atat de important, de natura sa reconfirme semnificatia sa pe harta politica a Europei.

"Am convingerea ca acest Congres, care stabileste coordonatele politice ale Partidului Popular European pentru urmatorii 10-20 de ani, va intari solidaritatea si coeziunea membrilor sai si va stimula dezbaterile propice identificarii celor mai bune raspunsuri la provocarile cu care Europa se confrunta in plan intern si extern pe termen scurt, mediu si lung", a spus presedintele.

Potrivit lui Basescu, prelungirea crizei economice si financiare, cu consecinte majore in plan social, genereaza un alt tip de criza - o criza politica si de incredere - care se reflecta in mod vizibil in noul euro-scepticism in crestere si, mai ales, in noi manifestari in statele membre care ameninta bazele democratice ale sistemelor politice.

"Aceasta criza de incredere in capacitatea sistemelor noastre politice bazate pe democratie, de a produce solutiile de relansare economica mult-asteptate este mai grava si necesita, de aceea, o mobilizare de resurse imediata la scara intregii Uniuni", a spus Basescu.

Potrivit lui Basescu, mecanismele de guvernanta stabilite de Tratatele Uniunii Europene nu sunt suficiente pentru gestionarea crizei actuale si asigurarea cresterii economice durabile in conditiile unei rate ridicate de ocupare a fortei de munca.

"In opinia noastra, devine tot mai clar ca viitorul nostru, daca il dorim in prosperitate economica si securitate sociala, consta in mai multa Europa, dar si o mai buna Europa, adica in consolidarea si continuarea integrarii Uniunii Europene in ritm accelerat. Singurele optiuni viabile pentru depasirea dificultatilor raman actiunea strans coordonata a statelor membre, dialogul constant intre institutii comune si state, definirea in comun a prioritatilor de actiune si a directiilor de evolutie", a spus presedintele.

Wilfried Martens, ales presedinte PPE pentru un nou mandat

Wilfried Martens, ales presedinte PPE pentru un nou mandatBelgianul Wilfried Martens a fost ales presedinte al PPE pentru un nou mandat de trei ani, la finalul primei zile a Congresului Popularilor Europeni de la Palatul Parlamentului, el fiind, de altfel, unicul candidat la functie.

Martens a primit 91% de voturi favorabile din totalul celor exprimate.

El a anuntat ca il nominalizeaza pentru functia de secretar general al PPE pe spaniolul Antonio Lopez-Isturiz, acesta urmand sa fie votat joi de delegatii PPE.

De asemenea, vicepremierul si ministrul de externe ceh, Karel Schwarzenberg, si-a retras candidatura sa pentru una dintre cele 10 functii de vicepresedinti ai PPE. Numarul candidatilor ramasi in cursa ramane astfel 13, printre acestia aflandu-si si romanca Anca Boagiu.

In varsta de 76 de ani, Martens este presedinte al PPE inca din 1992. La finalul anilor '70 si in anii '80 el s-a aflat la conducerea a doua guverne ale Belgiei.