BEC: Prezenta la vot, la ora 18.00, a fost de 36,54%

BEC: Prezenta la vot, la ora 18.00, a fost de 36,54%Prezenta la vot, la nivel national, la alegerile parlamentare, la ora 18.00, a fost de 36,54%, a anuntat, duminica, purtatorul de cuvant al Biroului Electoral Central, Marian Muhulet.

Prezenta la vot in Capitala la ora 18.00 a fost de 33,37%, cei mai multi alegatori care s-au prezentat la urne fiind in Sectorul 1, iar cei mai putini în Sectorul 5, scrie Mediafax.

Potrivit lui Marian Muhulet, prezenta la vot, la nivel national, in mediul urban, pana la ora 18.00, a fost de 34,78%.
In mediul rural, prezenta la vot, la ora 18.00, a fost de 38,95%.

Intr-un numar de 21 judete, prezenta la vot a fost superioara mediei calculate la nivel national.


Ponta: Toate sectiile de votare sunt deschise

Ponta: Toate sectiile de votare sunt deschisePremierul Victor Ponta a declarat, duminica, la Targu Jiu, unde a votat in jurul orei 10.45, ca este in contact cu toate autoritatile locale, iar la acest moment toate sectiile de votare din tara sunt deschise, scrie Mediafax.

"Am vorbit cu toate autoritatile acum cateva minute. Ministrul de Interne a confirmat ca toate sectiile de votare din tara sunt deschise. Toti cetatenii pot vota in conditii normale", a sustinut Ponta.

El a spus ca le multumeste jandarmilor, politistilor si militarilor care au lucrat continuu pentru a mentine drumurile deschise, precizand ca la ora 15.00 va avea loc o videoconferinta cu autoritatile publice locale.
"Le multumesc jandarmilor, politistilor, militarilor si tuturor celor care stau in frig si muncesc pentru ca tara sa nu fie blocata. In afara de zona de vest, toate drumurile sunt deblocate si important este ca in toate sectiile se poate vota si deocamdata toate lucrurile sunt in regula", a adaugat premierul.

Potrivit unei avertizari meteo de Cod galben, duminica, 9 decembrie, cad precipitatii in toate regiunile, sub forma de ninsoare in Banat, Crisana, Maramures, jumatatea de nord a Moldovei si in zona montana, mixte in Transilvania si Oltenia si ploi in Muntenia si Dobrogea. Cantitatile de precipitatii vor depasi 25...30 l/mp in Carpatii Orientali si Meridionali si in Moldova. Indeosebi in prima parte a zilei, vantul va avea intensificari, iar in Crisana, Banat si la munte va viscoli ninsoarea.

In Dobrogea, dar si in sudul Olteniei si al Munteniei, inclusiv in Municipiul Bucuresti, precipitatiile sunt sub forma de ploaie.


BEC: Prezenta la vot la ora 10.00 era de 3,9 %, in Capitala

BEC: Prezenta la vot la ora 10.00 era de 3,9 %, in CapitalaPrezenta la vot, la nivel national, in mediul urban, pana la ora 10.00, a fost de 4,67%. In mediul rural, prezenta la vot, la ora 10.00, a fost de 4,32%. Aproximativ 3,9 la suta dintre bucurestenii cu drept de vot s-au prezentat la urne duminica, pana la ora 10.00, cea mai mare pondere de optiuni exprimate fiind in sectoarele 1 si 6, cu cate 4,28 la suta, iar cea mai mica în sectorul 5, cu 3,07 la suta, informeaza Biroul Electoral Central (BEC), conform Mediafax. Astfel, pana la ora 10.00 s-au prezentat la urne 3,9% dintre cei 1.790.122 de alegatori din Capitala.

Cea mai mare prezenta la vot s-a inregistrat in sectoarele 1 si 6, respectiv de 4,28%, iar cei mai putini votanti au fost in Sectorul 5 - 3,07 %.
In Sectorul 2 s-au prezentat la urne 3,95% dintre persoanele cu drept de vot, in Sectorul 3 - 3,96% dintre alegatori, in Sectorul 4 - 3,79%.

Prezenta la vot, la ora 14.00, a fost de 20,56%

Prezenta la vot, la ora 14.00, a fost de 20,56%Prezenta la vot, la nivel national, la alegerile parlamentare, la ora 14.00, a fost de 20,56%, a anuntat purtatorul de cuvant al Biroului Electoral Central, Marian Muhulet.

In Capitala, prezenta la vot, la ora 14.00, a fost de 20,48% , cei mai multi alegatori care s-au prezentat la urne fiind în Sectorul 1, iar cei mai putini în Sectorul 5, scrie Mediafax.

Potrivit lui Marian Muhulet, prezenta la vot, la nivel national, in mediul urban, pana la ora 14.00, a fost de 20,71 %.


MAI a cerut ajutorul Ministerului Apararii pentru interventia pe drumurile cu zapada

MAI a cerut ajutorul Ministerului Apararii pentru interventia pe drumurile cu zapadaMinistrul Administratiei si Internelor, Mircea Dusa, a cerut Ministerului Apararii Nationale sa sprijine interventia pe drumurile acoperite cu zapada, pentru deblocarea oamenilor si a drumurilor care duc spre sectiile de votare, a declarat secretarul de stat din MAI Bogdan Tohaneanu, conform Mediafax.

Secretarul de stat din MAI pentru Relatia cu Parlamentul si Guvernul, Bogdan Tohaneanu, a spus ca au fost cateva probleme la deschiderea unor sectii de votare, in special din vestul tarii, unde membri ai unor sectii nu au putut ajunge pana la ora 7.00, din cauza ninsorii si a viscolului.
Tohaneanu a subliniat insa ca procesul electoral se desfasoara in conditii normale raportat la nivelul intregii tarii. "Vremea nu este foarte blanda, astfel ca se asteapta sa fie probleme", a precizat Tohaneanu.


Tariceanu, Orban si Chiliman au votat impreuna pentru "iesirea din criza" si "impotriva mitocaniei"

Tariceanu, Orban si Chiliman au votat impreuna pentru "iesirea din criza" si "impotriva mitocaniei"Fostul premier Calin Popescu Tariceanu (foto) a votat, duminica dimineata, impreuna cu fostul ministru al Transporturilor Ludovic Orban si cu primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman, precizand ca doreste "solutii pentru iesirea din criza" si incheierea disputelor politice din ultimii ani, scrie Mediafax.

"Am votat pentru victoria USL, am votat cu convingerea ca acesta este un moment in care Romania trebuie sa porneasca pe un nou drum, pe un drumul iesirii din criza economica, iesirii din criza politica si sociala in care se afla de peste trei ani si jumatate. Trebuie sa porneasca pe un drum care este in directia asteptarilor cetatenilor, care s-au saturat de dispute si certuri politice prelungite, de instabilitate, de incertitudine de un viitor care nu se configureaza asa cum oamenii si-l asteapta – un viitor mai bun, mai normal", a declarat Tariceanu.

Fostul premier a precizat ca a mai votat si pentru ca Romania sa-si regaseasca drumul catre "valorile democratice, catre partenerii europeni si transatlantici cu care Romania a reusit sa se elibereze de sub povara comunismului".

La randul sau, deputatul Ludovic Orban, fost ministru al Transporturilor, a declarat ca a votat la alegerile de duminica si "un pic impotriva".

"Am votat impotriva mitocaniei, impotriva hotiei, impotriva abuzului, impotriva arbitrariului si impotriva sfidarii cetatenilor", a sustinut Orban.
De asemenea, primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman, a declarat ca votul sau a fost pentru solutiile de iesire din criza economica si impotriva "bataliilor politicianiste".

Edilul a precizat ca echipa pe care a sustinut-o este capabila sa tina Romania pe calea stabilitatii, a democratiei si alaturi de partenerii sai occidentali.

Busculada la sectia de votare unde a votat Dan Diaconescu, jurnalistii fiind evacuati

Busculada la sectia de votare unde a votat Dan Diaconescu, jurnalistii fiind evacuatiDan Diaconescu a votat la sectia de votare 46 din Targu Jiu, unde s-a creat busculada, presedintele Biroului electoral cerand evacuarea jurnalistilor stransi in jurul candidatului PPDD pentru a permite si altor alegatori sa voteze, scrie Mediafax.

Peste 20 de jurnalisti, inclusiv cameramani si fotoreporteri, au intrat in sala de clasa a Scolii nr. 7 din Targu Jiu unde a votat Dan Diaconescu, creandu-se busculada.

Cativa alegatori veniti sa voteze le-au cerut celor din Biroul Electoral al sectiei de votare sa le permita acest lucru, astfel ca o politista care supravegheaza sectia le-a solicitat jurnalistilor sa paraseasca sala.

Candidatul PPDD la un post de senator in Gorj Tudor Barbu, care il insotea pe Diaconescu, le-a spus reprezentantilor sectiei ca aceeasi inghesuiala va fi si cand va vota Victor Ponta si ca "probabil acolo nimeni nu-i va scoate din sectie pe jurnalisti".

Dan Diaconescu a spus ca voteaza cu gandul la victorie si la anul 2014, el sustinand ca pana atunci vrea sa demonstreze ca este un bun prim-ministru pentru a putea candida si la Presedintie.

El a mai spus ca la finalul mandatului sau de deputat de Targu Jiu alegatorii sai nu il vor mai regreta pe Nicolae Ceausescu, asa cum se intampla acum.

De asemenea, Diaconescu a anuntat ca duminica seara, dupa ora 21.00, va organiza o petrecere in oras pentru a-si sarbatori ziua de nastere.
In judetul Gorj sunt amenajate 325 de sectii de votare, fiind asteptati la urne peste 305.000 alegatori. In Colegiul 6 Targu Jiu, unde candideaza Dan Diaconescu, dar si Victor Ponta, sunt asteptate la vot aproximativ 55.000 de persoane.

Crin Antonescu si Liviu Dragnea au votat impreuna la Alexandria

Crin Antonescu si Liviu Dragnea au votat impreuna la AlexandriaLiderii USL Crin Antonescu (foto) si Liviu Dragnea au votat la Liceul Agricol din Alexandria, presedintele PNL spunand ca nu stie cat de masiva mai poate fi prezenta la urne in actualele conditii meteo, iar social-democratul sperand ca deseara "Romania sa fie mai fericita".

Antonescu a spus ca a votat pentru oamenii care sa schimbe Romania si sa ii dea un nou destin, scrie Mediafax.

El a spus ca la Alexandria este mai bine de votat, din punct de vedere "meteorologic".

Intrebat daca se asteapta la o prezenta masiva la vot, liderul liberal a raspuns: "Nu stiu cat de masiva mai poate fi la nivel national, avand in vedere starea meteorologica. Din pacate vremea nu ne-a fost favorabila, ma refer la toti cei care doresc sa voteze, indiferent de optiune, dar mizez pe dorinta romanilor de a-si exprima optiunea si de a infrunta vremea".


Valeriu Zgonea a votat in Dolj: Ii indemn pe romani sa voteze

Valeriu Zgonea a votat in Dolj: Ii indemn pe romani sa votezePresedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, a votat inca de la primele ore ale diminetii, la sectia de votare din localitatea doljeana in care candideaza pentru cel de-al patrulea mandat de deputat, indemnandu-i pe oameni sa mearga la vot, scrie Mediafax.

Valeriu Zgonea a votat in colegiul 9 din judetul Dolj, la sectia 438 din localitatea Podari, unde candideaza pentru al patrulea mandat de deputat PSD, venind insotit de catre fiul sau de 14 ani si de primarul localitatii Podari.

Dupa ce a introdus buletinele de vot in urne, Zgonea i-a indemnat pe romani sa iasa la vot.

"Stiu ca prezenta este slaba la vot pana la aceasta ora, din cauza vremii. In colegiul meu ploua, sa speram ca de acum incolo mai creste prezenta la urne. Ii indemn pe romani sa iasa din case, sa voteze pentru ca este cel mai important scrutin din ultimii 12 ani, iar romanii trebuie sa dovedeasca o data la patru ani ca puterea este in mainile lor", a declarat Valeriu Zgonea.

Presedintele Camerei Deputatilor a mai spus ca a venit la vot pentru trei lucruri pe care le considera importante: "Am votat pentru ca urmatorii patru ani sa nu semene cu ultimii patru, am votat pentru copiii mei si pentru toti copiii din Romania, care trebuie sa traiasca intr-o Romanie prospera si am votat pentru toti batranii din Romania pentru a avea o batranete linistita si demna".

Oprescu a votat pentru intrarea in normalitate si iesirea din marasmul economic

Oprescu a votat pentru intrarea in normalitate si iesirea din marasmul economicPrimarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat, dupa ce si-a exercitat dreptul de vot la Scoala nr. 17, ca a exprimat alegerea pentru intrarea in normalitate si pentru iesirea din "marasmul economic".

"Am votat pentru intrarea in normalitate. Dupa opt ani de zile cred ca ii ajunge neamului asta toate zbaterile astea", a spus Oprescu, el adaugand ca votul sau a fost dat si din dorinta de a incerca sa iesim din "marasmul asta economic nenorocit" precum si dorinta de a trai normal.
Primarul Capitalei a spus ca ii asteapta pe bucuresteni sa iasa la vot in ciuda "intemperiilor", conform Mediafax.

"Cu toate intemperiile astea, eu ii astept respectuos sa iasa din casa si sa-si spun cuvantul pentru ca odata la patru ani de zile pot sa o faca", a spus Oprescu.

El a aratat ca nu crede ca vremea ii va impiedica pe bucuresteni sa iasa la vot, dar a admis ca exista posibilitatea ca unii cetateni sa aiba retineri in jurul diminetii.

"S-ar putea sa aiba putini retineri in jurul diminetii, dar dupa aia se vor convinge ca mai important este sa iasa la vot si eu sper sa iasa la vot", a spus Oprescu.

El a mai aratat ca in Bucuresti nu sunt niciun fel de probleme. "In Bucuresti toate sunt la locul lor. Apa se scurge la canale, nu e apa pe strada, ma rog, asa de multa. Si asta, sigur, bineinteles, datorita primarului", a mai spus Oprescu.

Primarul municipiului Bucuresti a votat duminica dimineata la ora 09:00.

Votarea in strainatate a inceput in Noua Zeelanda,

Votarea in strainatate a inceput in Noua Zeelanda,Votul pentru alegerile parlamentare a inceput in afara tarii sambata seara, la ora 20.00, a Romaniei prin deschiderea sectiei nr.170 de la Auckland, in Noua Zeelanda, aceasta fiind cea mai indepartata sectie de vot organizata in strainatate, informeaza MAE, scrie Mediafax

Votul in strainatate se va desfasura in ansamblu pe durata a 35 de ore. Raportat la fusul orar din Romania, procesul electoral din strainatate se va incheia luni, 10 decembrie 2012, pe Coasta de Vest a SUA - sectiile de vot de la Los Angeles, Seattle, San Francisco, Las Vegas si Portland), la ora 7.00 a Romaniei. La deschiderea sectiilor de votare din Romania duminica dimineata la ora 7.00, romani din 31 de state incepusera deja sa voteze. Odata cu votul din tara noastra, a debutat votul si pentru romanii care se afla in alte 16 tari din Europa, Orientul Mijlociu si Africa.

MAE a organizat in afara tarii 306 sectii de votare in 95 de state, la fel ca si la referendumul din 29 iulie, lista acestora putand fi consultata la sectiunea dedicata alegerilor parlamentare 2012 de pe site-ul ministerului.


In 14 sectii de votare procesul electoral nu a inceput la ora 7.00

In 14 sectii de votare procesul electoral nu a inceput la ora 7.00In 14 sectii de votare din judetele Alba, Arad, Bacau, Brasov, Buzau si Arges procesul electoral nu a inceput la ora 7.00, a anuntat purtatorul de cuvant al Ministerului Administratiei si Internelor, Monica Dajboc, conform Mediafax.

Ea a precizat ca cele 14 sectii de votare care nu au fost deschise la ora 7.00, cand a inceput procesul electoral sunt in judetele Alba - o sectie, Arad - doua, Bacau - trei, Brasov - una, Buzau - cinci si Arges - doua.

Secretarul de stat din MAI pentru Relatia cu Parlamentul si Guvernul, Bogdan Tohaneanu, a spus ca au fost cateva probleme la deschiderea unor sectii de votare, in special din vestul tarii, unde membri ai unor sectii nu au putut ajunge pana la ora 7.00, din cauza ninsorii si a viscolului.
Tohaneanu a subliniat insa ca procesul electoral se desfasoara in conditii normale raportat la nivelul intregii tarii.

"Vremea nu este foarte blanda, astfel ca se asteapta sa fie probleme", a precizat Tohaneanu

Traian Basescu i-a indemnat pe romani sa iasa la vot

Traian Basescu i-a indemnat pe romani sa iasa la votPresedintele Traian Basescu i-a indemnat pe romani in cursul zilei de ieri, intr-un mesaj video pe Facebook, sa mearga la urne, precizand ca votul lor va arata daca "ramanem in zona gri, acolo unde politicienii aflati la putere sustin ca trebuie sa fim", sau "ne continuam drumul spre Bruxelles si spre parteneriatul cu SUA".

"De 7 luni avem la putere lideri politici care ataca permanent UE si liderii Uniunii. De sapte luni avem lideri politici care ataca permanent parteneriatul cu SUA si Departamentul de Stat al SUA. Ziua de maine este decisiva. Romanii ne vor arata daca ramanem in zona gri, acolo unde politicienii aflati la putere sustin ca trebuie sa fim mai aproape de Rusia si China, sau ne continuam drumul consolidat spre Bruxelles si spre parteneriatul cu America. Acesta este votul pe care il veti da maine", afirma Basescu.