1 / 7

Apocalipsa in film: Asteroizi, pandemii si crize politice

Un asteroid care loveste Pamantul pare sa fie scenariul preferat pentru filmele despre Apocalipsa, dar cauzele dezastrului final variaza de la pandemii si invazii extraterestre pana la o varianta mai simpatica de sfarsit al omenirii, care include un robotel ce ramane in urma sa faca curat.

"Ne strecuram, facem slalom printre sfarsituri de lume, nu doar in cinematografie, ci si in realitate", a declarat Tudor Caranfil. "Teza (Apocalipsei, n.r.) apare de doua-trei ori pe an si suntem deceptionati ca nu se mai termina, domnule, odata cu Apocalipsa asta", glumeste criticul de film. Departe de a fi un fan al acestui gen, Corneliu Porumboiu a apreciat ca filmele despre sfarsitul lumii sunt de succes "in masura in care oamenii se tem de moarte". "Vinde orice tine de moarte, de trecere", a adaugat regizorul.

Sfarsitul lumii ramane o tema pentru lumea cinematografica si dupa 21 decembrie 2012. Anul viitor, M. Night Shyamalan pregateste premiera filmului "After Earth", care se alatura unei povesti despre sfarsitul lumii cu zombie - "World War Z", cu Brad Pitt in distributie -, dar si peliculei "Elysium", cu Matt Damon si Jodie Foster.

Sursa informatii: Mediafax
Foto: Freedigitalphotos.net

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri