8. Taiwan

8. TaiwanFacilitatile sistemului medical din Taiwan, unele dintre cele mai moderne din lume, au atras anul trecut 90.000 de turisti medicali, potrivit Patients Beyond Borders.

Taiwan detine 22 de clinici medicale certificate de asociatia americana Joint Commission International.

Proceduri complicate, cum ar fi operatiile de reconstructie faciala, sunt cu 50% mai ieftine in Taiwan decat in SUA.

7. Turcia

7. TurciaSpitalele din Turcia au atras anul trecut aproximativ 110.000 de turisti straini. Aceasta tara este populara in randul pacientilor care doresc tratamente oftalmologice ieftine sau operatii.

6. Brazilia

6. BraziliaBrazilia este cunoscuta pentru standardele ridicate in chirurgie plastica, peste 4.500 de operatii estetice fiind realizate pana acum. Mai mult de 180.000 de turisti medicali au vizitat tara anul trecut.

O operatie estetica poate fi cu 60% mai ieftina in Brazilia decat in SUA. Exista chiar operatii estetice pentru animalele de companie.

5. India

5. India„Nimeni nu poate concura cu preturile din India”, spune Geoff Moss, de la Planet Hospital, companie specializata in directionarea pacientilor catre destinatii unde isi pot rezolva problemele de sanatate. India este cunoscuta pe „harta” turismului medical pentru procedurile chirurgicale (mai ales din sfera ortopediei).

Un exemplu de spital de varf din India este campusul medical Moolchand Medcity din Delhi. Complexul, cel mai mare din zona Asiei, cuprinde 16 spitale specializate care au in total peste 1.000 de paturi.

Anul trecut, 400.000 de turisti medicali au vizitat India.

4. Singapore

4. SingaporeRenumita in Singapore, reteaua de spitale Parkway este o destinatie de top pentru ingrijirea medicala de 5 stele.

In Singapore, reteaua este formata din trei spitale. Cele trei spitale insumeaza 730 de paturi. Un al patrulea spital va fi deschis anul acesta. Lantul Parkway cuprinde spitale si in Malaezia, Brunei, India, China, Emiratele Unite Arabe si Vietnam.

Singapore este recunoscuta pentru tratamentele impotriva cancerului. 610.000 de turisti medicali au vizitat anul trecut tara, in special din Indonezia.

3. SUA

3. SUAAnul trecut 800.000 de turisti medicali din intreaga lume au ajuns in SUA. In ciuda preturilor ridicate pentru diferitele interventii, SUA sunt recunoscute pentru specialistii sai de top.

2. Mexic

2. MexicPentru americani, spitalele din Mexic sunt la indemana si convenabile ca pret al serviciilor oferite. Sistemul medical mexican s-a imbunatatit considerabil in ultimii ani.

Un spital recunoscut in Mexic este Centrul Medical ABC. Unitatea medicala are mai multe centre specializate si numara 200 de paturi, precum si alte facilitati - bancomate, cafenele, restaurante si magazine de cadouri.

Mexico atrage peste 1 milion de turisti medicali, printre cele mai populare interventii fiind tratamentele dentare si chirurgia plastica.

1. Thailanda

1. ThailandaSpitalul International Bumrungrad este considerat ca fiind “perla” turismului medical.

Fondat in 1980 si localizat in centrul Bangkokului, spitalul este cea mai mare unitate privata medicala din Asia de sud-est, cu o capacitate de 554 de paturi si peste 30 de centre specializate.

In fiecare an, spitalul ofera servicii pentru peste 1 milion de pacienti, dintre care 400.000 sunt de peste tot din lume.