Cu banii pe Chiriches cumperi o echipa intreaga

Cu banii pe Chiriches cumperi o echipa intreagaDaca vrei sa te lupti in Liga I pentru cupele europene cu Steaua lui Gigi Becali, cu 9,5 mil. euro poti cumpara foarte usor chiar si o intreaga echipa din Romania, precum Gaz Metan (9,1 mil. euro), Universitatea Cluj (5,9 mil. euro), FC Brasov (8,4 mil. euro) sau Viitorul (8 mil. euro) lui Hagi, potrivit transfermarkt.ro, bani pe care ti poti recupera pe termen lung din vanzarea de jucatori si poate vei obtine si profit.

Atentie insa la faptul ca foarte multe cluburi din Liga I au si datorii acumulate din anii anteriori. Daca Liga I este prea riscanta, il poti cumpara pe portarul nationalei Italiei, Gianluigi Buffon (foto) cu 7,5 mil. euro, daca esti fan inrait, si sa-l antrenezi cu suturi la poarta pe terenul tau personal de fotbal.

Sa cumperi o insula exotica numai a ta

Sa cumperi o insula exotica numai a taInsulele exotice au preturi care pornesc de la cateva zeci de mii de euro. Dar, constructia unei case intr-un loc in care nu mai locuieste nimeni poate fi extrem de costisitoare, doar daca te gandesti la transportul materialelor, cazarea muncitorilor si manopera. De aceea, cand dispui de 9,5 milioane de euro poti visa la o insula deja construita, intr-o zona ravnita: Spearhead Island din Ontario, Canada in valoare de 530.000 de euro, insula Bora Bora Atoll din Polinezia Franceza, Oceanul Pacifici, de 1,5 milioane de euro, ori Addison Island din regiunea Maine, Statele Unite de 2,6 milioane de euro. Si lista poate continua...

Desigur, va trebui sa iti cumperi si un yacht care sa iti serveasca pentru transport. O astfel de ambarcatiune de 8-10 metri costa intre 55.000 si 200.000 euro.

Daca nu vrei yacht poti calatori cu submersibilul

Daca nu vrei yacht poti calatori cu submersibilulDoar pentru ca iti cumperi o insula in Pacific, de exemplu, nu inseamna ca nu poti explora si oceanul cu ajutorul unui submersibil de lux.

Cel putin acesta pare a fi mesajul companiei olandeze U-Boat Worx, care a dezvoltat un astfel de mijloace de transport dotat cu doua pana la cinci scaune confortabile si un sistem de aer conditionat. Versiunea cu cinci locuri este, de altfel, promovata drept "primul submersibil-limuzina din lume".

Submersibilele de la U-Boat Worx se pot scufunda pana la 1.000 de metri si dezvolta o viteza de 3 noduri marine. Pretul acestora variaza insa de la cateva sute de mii de euro la peste 1,5 milioane.

Sursa foto: U-Boat Worx

Sau poate vrei sa locuiesti intr-un hotel

Sau poate vrei sa locuiesti intr-un hotelPentru numai 65.000 dolari pe noapte, poti locui intr-un apartament de lux de tip penthouse de la Hotel President Wilson din Geneva. Despre dotari ce sa mai spunem... Lift privat? Da. Biblioteca personala? Da. Centru de fitness? Da. Pian? Da. Ferestre antiglont? Da. Pentru 9,5 miioane de euro hotelul te gazduieste doar 195 de zile.

Pe de alta parte, va puteti muta totusi si in Statele Unite si sa alegeti sa locuiti, de exemplu, la Motel 6 in Southgate, Detroit, Michigan, pentru mai putin de 40 de dolari pe noapte. Jacuzzi-ul din camera si conditiile oferite de motel vor fi cu siguranta ceva foarte placut si raman si bani de cheltuiala.

O poti cumpara pe Beyonce sa cante numai pentru tine

O poti cumpara pe Beyonce sa cante numai pentru tineNelly Furtado si Beyonce (foto) au "castigat" in 2011 cate un milion de euro, chiar daca nu au avut un turneu important. Cele doua artiste au cantat intr-un mediu privat pentru familia fostului dicator libian Muammar Gaddafi. De asemenea, si Mariah Carey a scos de la Gaddafi un milion de euro pentru o reprezentatie muzicala de doar patru cantece la inceput de 2009, cu ocazia trecerii dintre ani, pe insula St. Barts din Caraibe.

In 2007, miliardarul rus Andrei Melnichenko a cheltuit peste 2 milioane de dolari pentru ca Jennifer Lopez sa cante la o petrecere aniversara pentru el si sotia sa. Miliardarul a platit alti 800.000 de dolari pentru a acoperi cheltuielile de transport ale cantaretei si pentru sotul acesteia, Marc Anthony.

Sursa foto: about.hm.com

Daca nu visezi la Beyonce, poti deveni si investitor la BVB

Daca nu visezi la Beyonce, poti deveni si investitor la BVBIn toiul apatiei de pe piata de capital, e foarte probabil ca investitiile in actiuni sa nu se afle pe lista ta de prioritati daca ai avea instant 9,5 milioane de euro. Totusi, daca te hotarasti sa profiti de scaderile recente ale cotatiilor si sa te aventurezi pe Bursa cu aceasta suma poti achizitiona aproape orice companie listata cu o capitalizare de piata de maxim 42 milioane de lei (la curs BNR din 26 august 2013).

Printre eventualele tinte s-ar afla companii precum Impact Developer & Contractor (IMP), Condmag (COMI), Transilvania Contructii (COTR), Farmaceutica Remedia (RMAH), Carbochim (CBC), Boromir Prod Buzau ((BRM) sau Casa de Bucovina-Club de Munte (BCM). O alta achizitie ce poate sa fie facuta pe Bursa este reprezentata de un pachet de 5% dintr-un SIF, maximul permis de Lege.

Investitii in case, apartamente si terenuri

Investitii in case, apartamente si terenuriInvestitiile in proprietati imobiliare este probabil prima varianta pentru cineva care se trezeste peste noapte cu 9,5 milioane de euro. Cu totii am fost obisnuiti ca atunci cand aduni o suma de bani ar fi bine sa o investesti in case, apartamente sau terenuri, deoarece au o valoare in general constanta.

Realitatea a demonstrat insa cu totul altceva, dar pentru cei care vor sa cumpere pentru a inchiria sau a revinde, achizitionarea unei proprietati cu valoare arhitecturala si istorica precum unul sau chiar mai multe conace boieresti este o alternativa foarte buna, mai ales ca in astfel de cazuri oferta vine "la pachet" chiar cu zeci de hectare de teren.

De exemplu, in momentul de fata, cea mai scumpa proprietate de acest tip este situata in apropierea Capitalei, in comuna Balotesti. Conacul cu 14 camere are un pret cerut de 2,5 milioane de euro. Cladirea are o suprafata utila de 600 de metri patrati si este amplasata pe un teren de 16,9 hectare. Proprietatea dispune de cale de acces catre lacul din comuna. Totodata, cel mai scump apartament scos la vanzare in Capitala are un pret cerut tot de 2,5 milioane de euro. Este vorba despre un penthouse de 500 de metri patrati, construit in anul 1996, situat in zona Dorobanti-Aviatorilor.

Doar 0,2% din cea mai mare companie din Romania

Doar 0,2% din cea mai mare companie din RomaniaAproximativ 50 de achizitii si fuziuni au fost inregistrate in 2012 in majoritatea sectoarelor economiei, dar de departe cele mai importante preluari au fost consemnate in ingrasaminte, retail si imobiliare, care au reprezentat mai mult de jumatate din piata evaluata la peste 1 miliard de euro.

In sectorul energiei si al resurselor, Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) a vandut 0,4% din actiunile OMV Petrom pentru 19 milioane de euro, printre cumparatori numarandu-se fonduri administrate de Franklin Templeton si SIF Oltenia. Ca urmare, cu 9,5 milioane de euro un investitor ar putea cumpara cel mult 0,2% din Petrom. Sursa foto: http://www.steauafc.com/ro/articol/chiriches_kaprun2012/