10. Bancher de investitii

10. Bancher de investitii

Parinti care nu inteleg aceasta ocupatie profesionala a copiilor: 43%

Cum sa-i explici mamei: Aduci laolalta oameni care au bani, cu oameni care au nevoie de finantari, ajutand astfel companiile sa emita obligatiuni si actiuni sau sa cumpere alte companii.

9. Manager echipa de sport

9. Manager echipa de sport

Parinti care nu inteleg aceasta ocupatie profesionala a copiilor: 43%

Cum sa-i explici mamei: Te asiguri ca echipa ta va invinge mereu cat mai facil, gestionand corect lotul de sportivi avut la dispoizitie si antrenorii. Controlezi strategia adoptata si iei decizii importante in timpul meciurilor.

Sursa foto: Freedigitalphotos.com

8. Manager de relatii publice

8. Manager de relatii publice

Parinti care nu inteleg aceasta ocupatie profesionala a copiilor: 50%

Cum sa-i explici mamei: Contruiesti imaginea publica a clientilor tai, avand grija de prestatia acestora la interviurile pe care le coordonezi si furnizezi informatii despre ei catre mass-media.

7. Producator de radio

7. Producator de radio

Parinti care nu inteleg aceasta ocupatie profesionala a copiilor: 51%

Cum sa-i explici mamei: Ai de gestionat realizarea unei emisiuni de radio, pentru care trebuie sa alegi o lista de melodii, sa asiguri prezenta unor invitati si sa facilitezi accesul telefonic al ascultatorilor in timpul emisiunii.

6. Sociolog

6. Sociolog

Parinti care nu inteleg aceasta ocupatie profesionala a copiilor: 52%

Cum sa-i explici mamei: Studiezi credintele personale si comportamentul oamenilor prin intermediul unor sondaje de analiza si interviuri publice.

5. Editor de presa

5. Editor de presa

Parinti care nu inteleg aceasta ocupatie profesionala a copiilor: 59%

Cum sa-i explici mamei: Te asiguri ca orice articol sau story destinat imprimarii sau publicat pe web este usor de citit si fara erori si iti aduci contributia in ceea ce priveste titlurile ori subtitlurile si fotografiile.

4. Manager social media

4. Manager social media

Parinti care nu inteleg aceasta ocupatie profesionala a copiilor: 61%

Cum sa-i explici mamei: Poti utiliza platformele de social media cum ar fi Facebook si Twitter pentru a comunica mediul extern in numele companiei.

3. Analist date

3. Analist date

Parinti care nu inteleg aceasta ocupatie profesionala a copiilor: 62%

Cum sa-i explici mamei: Te ocupi cu analiza datelor centralizate la nivel de afacere sau domeniu de business si identifici tipare si / sau modele care pot ajuta liderii sa ia decizii mai bune.

2. Actuar

2. Actuar

Parinti care nu inteleg aceasta ocupatie profesionala a copiilor: 72%

Cum sa-i explici mamei: Te folosesti de statistica pentru a afla cat este de riscant comportamentul cuiva din trecut si estimezi costurile implicate asigurarii persoanei respective.

1. User Interface Designer

1. User Interface Designer

Parinti care nu inteleg aceasta ocupatie profesionala a copiilor: 74%

Cum sa-i explici mamei: Participi si ajuti la proiectarea si realizarea design-ului unui site web sau a unei aplicatii software unde diversi oameni interactioneaza.