1 / 7

Peste 6% dintre adolescenti nu merg la scoala

Un procent de 93,7% dintre respondentii din esantionul de adolescenti intervievati au declarat ca merg la scoala si doar 6,3% au afirmat contrariul.

Astfel, raportat la cifrele din 2011, se observa o imbunatatire la nivelul frecventarii scolii.

"Cu toate acestea, daca tinem cont de marjele de eroare stabilite pentru studiul nostru (±3,9%), observam ca un numar mare de adolescenti continua sa nu fie cuprinsi in sistemul de invatamant", se arata in studiul UNICEF.

Dintre adolescentii care frecventeaza scoala, fetele au declarat in mai mare masura decat baietii ca merg la scoala (95.0% fete fata de 92.3% baieti). Avand in vedere proportia putin mai ridicata a baietilor in populatia de adolescenti a Romaniei, putem presupune ca sansele ca fetele sa frecventeze scoala sunt mai mari decat in cazul baietilor.

In randul adolescentilor, participarea la educatie este putin mai ridicata in grupa de varsta 10-13 ani (94%) decat in grupa 14-18 ani (93,6%).

Numarul adolescentilor care merg la scoala este mai mare in mediul urban decat in cel rural (96%, respectiv 91,6%).

Cercetarea a fost efectuata de catre UNICEF pe un esantion reprezentativ de 607 adolescenti cu varste cuprinse intre 10 si 18 ani, stratificat pe opt regiuni de dezvoltare si mediul rezidential. Marja de eroare este de +/- 3,98%.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri