10. Hong Kong

10. Hong Kong

Hong Kong este noul New York al Asiei: mare, stralucitor si bogat. Orasul- stat situat in sudul Chinei a fost la un moment detinut de britanici, insa acum este mai bine sa te nasti in Hong Kong decat in Marea Britanie, tara europeana aflandu-se abia pe locul 27.

9. Canada

9. Canada

Canada se afla pe locul al noulea, tara aflandu-se in fata SUA, dar in scadare fata de editia precedenta (realizata in 1988) cand statul nord american era pe locul al cincilea.

8. Olanda

8. Olanda

O tara mica si bogata este locul perfect in care sa te nasti, scriu jurnalistii de la Forbes.

7. Noua Zeelanda

7. Noua Zeelanda

In urma cu 25 de ani, Noua Zeelanda se afla pe locul 18 in top…acum este pe 7. Printre factorii care au dus la crestere se numara vremea prietenoasa, populatia bogata si diversitatea economica.

6. Singapore

6. Singapore

Singapore este un alt oras stat asiatic in care este numai bine sa te nasti. In urma cu 25 de ani orasul din sud-estul Asiei se afla pe locul 36, iar acum pe 6. Insa, pare ca asa se intampla cand ai unul dintre cele mai aglomerate porturi din lume, cand banii curg, cand societatea se imbunateste si... la fel si calitatea vietii.

5. Danemarca

5. Danemarca

De pe locul 24 in urma cu 25 ani, Danemarca a sarit anul acesta direct pe locul al cincilea. Iar celebra tara nordica, alaturi de surorile ei Suedia si Norvegia, domina adesea topurile tarilor cu cele mai bune conditii de viata.

4. Suedia

4. Suedia

Suedia este unul dintre cele mai bune locuri in care sa te nasti si sa cresti, iar lucrurile vor continua sa se imbunatateasca.

3. Norvegia

3. Norvegia

O alta tara scandinava care se afla in top, si chiar pe podium. Iar in 1988 Norvegia era abia pe locul 13.

2. Australia

2. Australia

Tara care in urma cu 25 de ani era pe locul 18 in acest clasament, acum este pe al doilea. Iar viitorul pare ca straluceste pe acest continent.

1. Elvetia

1. Elvetia

Cerul albastru predomina asupra acestei mici tari aflate in mijlocul Zonei Euro. Insa aici nu gasesti euro, ci doar franci, aer curat, ciocolata buna si conditii excelente de viata. Iar daca acum 25 de ani Elvetia nici nu era in top zece, acum micuta tara europeana se afla pe primul loc in locul... SUA, care in prezent sunt pe pozitia 16.