Basescu: "Nu cred in ruperea USL-ului. Nu se rupe USL"

Basescu: "Nu cred in ruperea USL-ului. Nu se rupe USL"

Traian Basescu a declarat la o conferinta la Palatul Cotroceni ca nu crede in ruperea USL. "Eu nu cred in ruperea USL-ului. Ce ce cred este ca pot fi niste jocuri de forta, de aceea m-am si bucurat ca am ajuns la o intelegere cu premierul astazi, m-am bucurat a am ajuns la o solutie cu premierul. Deci nu se rup, dar deocamdata se sicaneaza. Puteti sa va faceti Craciunul si Anul Nou linistiti, nu se rupe USL", le-a declarat presedintele Traian Basescu jurnalistilor.

Agitatiile din politica au ridicat cursul la maximul ultimelor trei luni

Agitatiile din politica au ridicat cursul la maximul ultimelor trei luni

Agitatiile din politica, pe fondul discutiilor din USL si privind gasirea unui director general la TVR, au ridicat cursul la maximul ultimelor trei luni. Cotatiile monedei nationale au depasit 4,48 lei/euro la finalul sesiunii interbancare de miercuri, intr-o piata cu volume reduse de transfer si in contrast cu evolutia valutelor din regiune care erau stabile in raport cu euro, scrie Mediafax.

In jurul orei 16:30, schimburile se perfectau la 4,4800 - 4,4815 lei/euro, cu peste un ban fata de nivelul de la aceeasi ora de marti, cand euro era schimbat pentru 4,47 lei.

Cotatiile monedei nationale au deschis la 4,47 lei/euro si au urcat spre 4,4750 lei/euro in prima parte a zilei. La finalul zilei, rata de schimb a atins un maxim de 4,4815 lei/euro. Leul s-a depreciat inca de marti, iar cotatiile au urcat la 4,47 lei/euro, pe fondul mai multor ordine comerciale de cumparare de euro.

"Luand in calcul faptul ca leul a avut cea mai slaba evolutie din ultimele saptamani in regiune (cu zlotul si forintul intarindu-se intre timp), am putea lega aceasta depreciere a leului si de faptul ca recent criticile internationale legate de modificarile codului penal au ajuns in presa externa. Tot din sfera politica, semnele de blocaj la nivelul aliantei de guvernamant sunt mai clare ca niciodata", arata un raport ING Bank transmis miercuri dimineata.
Banca Nationala a Romaniei (BNR) a publicat miercuri un curs de referinta de 4,4749 lei/euro, reprezentand cel mai ridicat nivel de dupa 18 septembrie.

La data mentionata, cursul a fost de 4,4751 lei/euro. In sesiunea precedenta, cursul a fost de 4,4643 lei/euro.
Rata de referinta leu/dolar a urcat de asemenea, cu 1,24 bani, la 3,2549 unitati. In acelasi timp, cursul leu/franc elvetian a crescut de la 3,6552 lei/franc la 3,6609 lei/franc si a atins cel mai ridicat nivel din ultimele cinci luni si jumatate. O paritate mai mare decat cea de miercuri a fost afisata de banca centrala in data de 21 iunie, cand francul a fost cotat la 3,6853 lei.

Ratele de schimb leu/dolar si leu/franc elvetian sunt calculate de BNR in functie de paritatea leu/euro si cotatiile de schimb euro/dolar si euro/franc elvetian. Dobanzile afisate miercuri de bancile comerciale pentru plasamentele in lei pe termen de o zi au ramas reduse, de 0,73 - 1,23% pe an. Randamentele la o saptamana se plasau la 1,05 - 1,55%, peste nivelul de marti, de 0,97 - 1,47% pe an.

Dobanzile sunt in continuare mult sub rata dobanzii de politica monetara a BNR, aflata la 4% pe an, minim istoric. Totodata, dobanzile practicate de bancile comerciale sunt foarte aproape de dobanda la facilitatea de depozit practicata de BNR, de 1% pe an.

Parlamentul se reuneste vineri pentru conducerea TVR

Parlamentul se reuneste vineri pentru conducerea TVR

Parlamentul se va reuni, vineri, la ora 12.00, in sedinta de plen, pentru a vota conducerea TVR, au declarat, surse politice, citate de Mediafax.

Conform surselor, joi va avea loc, la ora 11.00, o sedinta a Birourilor Permanente reunite. Liderii USL au discutat miercuri acest subiect intr-o intalnire la sediul PNL.

Rares Bogdan, propus de PNL pentru pozitia de presedinte director general interimar al TVR, a anuntat marti ca isi retrage candidatura pentru aceasta pozitie, dupa ce in plenul celor doua Camere ale Parlamentului nu au intrunit voturile necesare pentru a fi validat.

Ponta nu a ajuns la un acord cu ministrii liberali legat de TVR si vrea discutie cu Antonescu

Ponta nu a ajuns la un acord cu ministrii liberali legat de TVR si vrea discutie cu Antonescu

Premierul Victor Ponta nu a ajuns la un acord cu ministrii liberali legat de situatia de la TVR si a decis, astfel, sa plece la sediul PNL pentru a discuta cu presedintele Crin Antonescu, au declarat surse oficiale, scrie Mediafax.

In urma cu putine minute, Ponta a ajuns la sediul PNL, dupa ce a discutat timp de doua ore cu mai multi ministri PSD si PNL, precum si cu liderul PC, Daniel Constantin, inceperea sedintei de guvern fiind astfel amanata. Liderii PNL insista pentru continuarea procedurii parlamentare in cazul numirii conducerii interimare a TVR, dar si pentru renuntarea la initiativa de comasare a Muzeului Taranului Roman cu Muzeul Satului.

La sediul PNL se afla presedintele liberal, Crin Antonescu, alaturi de o parte din vicepresedintii partidului si liderii grupurilor parlamentare. Anterior, presedintele PNL, Crin Antonescu, si presedintele fondator al PC, Dan Voiculescu, au avut o intalnire la sediul USL.

Sedinta de Guvern trebuia sa inceapa de acum doua ore. Anterior, inaintea sedintei de guvern, Ponta a declarat ca isi mentine decizia ca Guvernul sa adopte, miercuri, o ordonanta de urgenta care sa permita Birourilor Reunite ale Parlamentului sa numeasca o conducere interimara la TVR, aratand ca nu exista o alta solutie.

El a precizat ca va avea o discutie pe aceasta tema cu liderul PNL, Crin Antonescu. Intrebat daca aceasta decizie mai poate fi luata in cazul in care ministrii liberali se opun, Ponta a raspuns" Nu se pune problema".

Liderii USL nu au cazut de acord privind comasarea muzeelor si de OUG privind TVR

Liderii USL nu au cazut de acord privind comasarea muzeelor si de OUG privind TVR

Liderii USL nu s-au inteles, la intalnirea de miercuri, pe subiectele legate de comasarea muzeelor si de OUG privind desemnarea unei conduceri interimare la TVR, potrivit unor surse din USL, care au precizat ca ministrii liberali nu vor semna o OUG privind TVR, scrie Mediafax.

Premierul Victor Ponta a plecat de la sediul PNL, unde a stat mai putin de jumatate de ora. Anterior, premierul nu ajunsese la un acord cu ministrii liberali legat de situatia de la TVR si a decis, astfel, sa plece la sediul PNL pentru a discuta cu presedintele Crin Antonescu.

Liderii PNL insista pentru continuarea procedurii parlamentare in cazul numirii conducerii interimare a TVR, dar si pentru renuntarea la initiativa de comasare a Muzeului Taranului Roman cu Muzeul Satului. La pranz, presedintele PNL, Crin Antonescu, si presedintele fondator al PC, Dan Voiculescu, au avut o intalnire la sediul USL.

Sedinta de Guvern trebuia sa inceapa de acum trei ore. Inaintea amanarii sedintei de Guvern, Ponta a declarat ca isi mentine decizia ca Guvernul sa adopte, miercuri, o Ordonanta de urgenta care sa permita Birourilor Reunite ale Parlamentului sa numeasca o conducere interimara la TVR, aratand ca nu exista o alta solutie.

Intrebat daca aceasta decizie mai poate fi luata in cazul in care ministrii liberali se opun, Ponta a raspuns" Nu se pune problema".

Ponta se afla la Cotroceni

Ponta se afla la Cotroceni

Premierul Victor Ponta se afla la Cotroceni, unde are o discutie cu presedintele Traian Basescu, scrie Mediafax.

Conform unor surse oficiale, de la sediul PNL, Victor Ponta a plecat direct la Cotroceni.

Premierul a plecat in aceeasi masina cu ministrul Finantelor, liberalul Daniel Chitoiu.

Potrivit unor surse din USL, premierul si ministrul Finantelor discuta la Cotroceni pe tema bugetului.