7 / 8

Cine a venit la Bucuresti

Si enumerarea vizitelor la Bucuresti la nivel de ministri de externe arata ca diplomatia romana nu a avut un an deosebit. Dintre ministrii de externe importanti din UE doar seful diplomatiei poloneze, Radoslaw Sikorski, si cel spaniol, Jose Manuel Garcia Margallo, au venit in Romania, noteaza Mediafax.


In rest, pe la Bucuresti s-au perindat ministrul ucrainean de Externe, Leonid Kozhara, ministrul bulgar de Externe, Kristian Vigenin, cel sarb, Ivan Mrkic, ministrul grec de Externe, Dimitris Avramopoulos, ministrul de Externe al Georgiei, Maia Pandjikidze, si seful diplomatiei ungare, Janos Martonyi. Totodata, Linas Antanas Linkevicius, ministrul de Externe din Lituania, si Natalia Gherman, vicepremierul si ministrul de Externe si al integrarii europene din R.Moldova, au fost "invitatii speciali" de la Reuniunea Anuala a Diplomatiei Romane, organizata de MAE in perioada 27-29 august.


Din afara Europei, in capitala Romaniei a venit ministrul de Externe din Uruguay, Luis Leonardo Almagro Lemes. Vizitele externe ale ministrului Titus Corlatean au inclus si capitalele importante ale Europei - Londra, Paris si Berlin (cu ocazia vizitei premierului Victor Ponta) - dar relatiile cu cele trei state au fost dominate de problema romilor, a liberei circulatii sau a opozitiei fata de aderarea la Schengen.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri