1 / 4

Universitatea Politehnica din Bucuresti - Alexandru Adrian Achiritoaei

Alexandru Adrian Achiritoaei a absolvit cu 10 Liceului Teoretic "Al Ioan Cuza din Bucuresti". De fapt, Alexandru nu a avut niciodata, in cei 12 ani de scoala, o nota mai mica de 10.


"Simt ca mi-am implinit scopul pe care mi l-am propus si efortul pe care l-am depus a dat roade. Nu am fost atras niciodata sa am nota 9 sau sa chiulesc pentru ca mi-am organizat foarte bine timpul incat sa ma si distrez si sa invat. Am ca hobiuri sporturile. Am practicat dans de performanta timp de opt ani, am practicat tenis de performanta timp de doi ani , inot de performanta timp de doi ani si ies in oras la un biliard sau la un pinpong. Nu mi-a fost frica ca as putea sa iau un 9 pentru ca ar fi reflectat cunostintele mele din acel moment si ar fi insemnat ca trebuie sa ma pregatesc mai mult. Am participat la olimpiadele de matematica, am ajuns la faza pe municipiu, dar nu am trecut la faza pe tara. Nu am privit acest rezultat ca pe o infrangere, ci ca pe altceva decat ceea ce era la scoala si pentru care trebuia sa depun un efort mult mai mare. Trebuia sa ma focusez pe o singura materie si pe celelalte sa le neglijez", a povestit Alexandru Adrian Achiritoaei, potrivit Mediafax. Pentru el, admiterea in liceu a copiilor cu medii sub 5 este un risc pentru scoala romaneaca.


Nu mi-a fost frica ca as putea sa iau un 9 pentru ca ar fi reflectat cunostintele mele din acel moment


"Nu este un aspect pozitiv faptul ca intram in clasa a IX-a , dupa clasele I - VIII care sunt considerate a fi usoare, cu medii sub 5. Inseamna fie ca elevii nu au depus efort destul, ori copii nu au fost invatati ceea ce a trebuit. Eu as recomanda admitere la liceu si aceea sa conteze pentru ca aceasta reflecta cunostintele copiilor din acel moment. Media anilor de scoala reflecta ca au invatat la o anumita materie, ca au reusit sa treaca, dar ca sa fii pregatit sa intri la liceu inseamna sa ai un anumit bagaj de cunostinte. Sigur, nici sa fie lasati in strada, dar nici sa permiti sa ajunga la un nivel la care sigur nu se vor descurca", a mai spus absolventul.


Alexandru a optat sa invete in Romania, la Universitatea Politehnica din Bucuresti. El s-a bucurat de premiul de 3.000 de lei, chiar daca nu prea s-a gandit ce va face cu banii. Poate isi va cumpara ceva electronice, dupa cum a marturisit.


Sursa foto: Mediafax Foto.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri