8 / 9

Au fost mobilizati peste 2.200 de pompieri, jandarmi si politisti

Viceprim-ministrul pentru securitate nationala, ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, a spus ca in ultimele 24 de ore au fost mobilizati peste 2.200 de pompieri, jandarmi si politisti, care au intervenit pentru salvarea oamenilor aflati in situatii de risc. Oprea a precizat ca marti s-a intervenit in 63 de localitati din judetele Alba, Arges, Dambovita, Dolj, Gorj, Olt, Prahova, Teleorman, Valcea si Sibiu, unde au fost peste 1.100 de locuinte inundate.


Trei elicoptere au intervenit pentru salvarea a peste 60 de persoane, misiuni aeriene avand loc in judetele Gorj si Valcea. Vicepremierul Gabriel Oprea a mai spus ca miercuri sunt pregatite de inteventie zece elicoptere, dintre care sase de tip SMURD. Oprea a precizat ca un elicopter a fost trimis in localitatea Ranca, judetul Gorj, pentru a cauta si a salva zece persoane.


Ministrul de Interne a mai spus ca miercuri intervin peste 2.000 de pompieri, jandarmin si politisti, iar suplimentar sunt pregatite alte 2.500 de forte. Vicepremierul a mai aratat ca a vorbit cu ministrul Apararii, Mircea Dusa, care a spus ca Armata este pregatita sa intervina.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri