1 / 4

Salon de cosmetica

Salonul de cosmetica canina Lala Land a fost lansat in septembrie 2008, insa de atunci afacerea a crescut continuu, chiar daca salonul a fost deschis chiar la inceputul crizei eonomice.

“Proprietara salonului este o mare iubitoare de animale. Fiind stapana a trei catelusi care aveau nevoi de cosmetizare intr-un salon specializat, si nefiind multumita de serviciile disponibile in Bucuresti pana in acel moment, a hotarat sa deschida propriul salon de infrumusetare canina”, afirma Oana Grigore (foto), directorul comercial al Lala Land.

Investitia in salon a fost in jur de 200.000 de lei (aproximativ 50.000 de euro), iar banii au fost utilizati pentru achizitia de mobilier si ustensile.

Investitia initiala ar trebui sa fie amortizata in primii trei ani, dupa care urmeaza doi ani de profit de intretinere si din al cincilea an de activitate se va putea vorbi despre profit real. Salonul a inceput sa inregistreze profit de anul trecut.

Salonul are in medie 12 clienti pe zi, iar cel mai cerut serviciu este pachetul de tuns, care include si spalatul, coafatul, scurtarea unghiilor si toaletatul urechilor.

Preturile sunt intre 140-170 de lei pentru cateii de talie mica, 180-210 de lei pentru cei de talie medie si 100 de lei pe ora pentru cainii mari.

“Dupa deschiderea propriu-zisa, cel mai dificil este sa iti atragi si fidelizezi clientela deoarece stapanii cainilor stiu ceea ce isi doresc pentru animalele lor”, afirma Grigore.

Lala Land are trei angajati, iar potrivit managerului, evolutia salonului a depasit asteptarile initiale, astfel incat pentru anul viitor este planificata deschiderea unui nou salon in Bucuresti.

Ce ii sfatuieste Oana Grigore pe cei care isi doresc sa isi lanseze un business similar?

“In primul rand, sa urmeze cursuri de specializare autorizate, iar in al doilea rand sa aiba cel putin trei, patru ani de experienta in domeniu. Experienta toaletatorului este pilonul principal al intregii activitati”, spune managerul, care a urmat cursurile de pregatire ale unei scoli de toaletaj din Italia si a practicat aceasta meserie timp de patru ani intr-un salon din Roma.



Inapoi la articol

Setari Cookie-uri