1 / 9

Jeff Bezos – O plimbare in parc cat 80 miliarde de dolari

Compania: Amazon
Valoarea de piata: 84 mld. $
Vanzari: 48,1 mld. $
Angajati: 56.200
Sfat: Retrage-te in mod regulat, pentru scurt timp

Atunci cand lui Jeff Bezos i-a venit ideea ce s-a concretizat ulterior in Amazon.com, se afla la o plimbare in Central Park cu seful lui. In 1992, Bezos era senior vice president la fondul D.E.Shaw. Si-a deschis sefului sau visul de a crea o companie care sa vanda carti pe Internet. Seful sau l-a ascultat atent inainte de a-i oferi un sfat: “Pare a fi o idee buna, dar ar fi si mai buna daca i-ar fi venit cuiva care nu avea deja un job”.

18 ani mai tarziu, Bezos este inca la carma Amazon.com, retailerul care a redefinit felul in care oamenii cumpara aproape orice. Compania are 56.200 de oameni si este evaluata la peste 80 miliarde de dolari.

Bezos este unul dintre putinii manageri care si-au pus cu adevarat amprenta asupra economiei actuale si a lumii, in general. Uneori, cand se simte asaltat de probleme la birou, ii place sa se retraga pentru scurte perioade de timp intr-un spatiu izolat complet. “Fara telefoane care sa sune. Atunci cand sunt singur imi vin cele mai bune idei creative. Uneori imi place in acele 2-3 zile sa caut pe Internet noi idei ale tinerilor, deseori ei au imaginatia cea mai bogata”, spune el.

Sursa foto

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri