Antreprenorii sunt motor pentru noi joburi

Antreprenorii sunt motor pentru noi joburiIn primavara lui 2012, Ernst & Young a intervievat peste 8.000 de antreprenori din 35 de tari despre locurile de munca create de ei. Mai mult de 80% dintre respondenti au fondat companiile unde lucreaza.

Respondentii studiului au extins numarul de locuri de munca disponibile in medie cu 16% in 2011. In SUA cresterea a fost de 18% si in Europa de 12%.

Anticipeaza crearea si mai multor locuri de munca

Anticipeaza crearea si mai multor locuri de munca68% dintre respondenti se asteapta sa angajeze noi oameni in tarile unde si-au lansat business-urile si 44% si in afara lor.

Multe dintre joburi sunt de calitate superioara

Multe dintre joburi sunt de calitate superioaraCei mai multi antreprenori au angajat oameni cu experienta dar si absolventi de facultate care se ocupa de administrare sau ocupa pozitii entry-level cu posibilitati reale de a avansa.

Se asteapta sa angajeze intrucat businessul va creste

Se asteapta sa angajeze intrucat businessul va cresteFactorul principal care va influenta numarul in crestere de angajari este, in primul rand, cresterea vanzarilor produselor/serviciilor dar si a pietelor carora li se adreseaza antreprenorii. Urmatorul factor ce va influenta pozitiv businessul este “dezvoltarea tehnologica/inovatia”.

74% dintre respondenti au spus de asemenea ca a intra pe alte piete este un lucru foarte important.

Sectorul public i-ar putea sprijini mai mult

Sectorul public i-ar putea sprijini mai multMajoritatea antreprenorilor considera ca guvernele tarilor de unde provin i-ar putea sprijini mai mult in incercarile lor de a se evidentia. Atunci cand au fost rugati sa numeasca doi factori negativi ce afecteaza planurile lor de angajari, politicile guvernamentale, precum fiscalitatea dar si sistemul educational, a fost principala problema. Urmatorul a fost climatul de reglementari.

Antreprenorii sunt ingrijorati de climatul economic

Antreprenorii sunt ingrijorati de climatul economicAntreprenorii din SUA si Irlanda si-au exprimat ingrijorarea privind climatul economic general al tarilor din care provin. Este interesant de notat ca in Europa si Asia Pacifica, increderea antreprenorilor este mai ridicata.

Per total, antreprenorii nu sunt multumiti de calitatea fortei de munca

Per total, antreprenorii nu sunt multumiti de calitatea fortei de muncaAntreprenorii se declara, per total, nemultumiti de calitatea fortei de munca din statele din care provin. Alegand top trei factori negativi si pozitivi care afecteaza planurile de angajari pe 2012, doar 9% dintre respondenti au spus ca forta de munca locala este una pozitiva, pe cand 13% au indicat ca ar fi negativa.

Majoritatea angajeaza persoane cu experienta

Majoritatea angajeaza persoane cu experientaIn Europa, 72% dintre antreprenori au indicat ca au angajat persoane ce au deja experienta in domeniu. 53% nu au experienta, dar au diplome Universitare in timp ce 30% nu au experienta si nici diplome.