Conferinta Antreprenor, caut finantare. Vezi VIDEO mai jos

Conferinta Antreprenor, caut finantare. Vezi VIDEO mai josOrganizator: Wall-Street.ro, in parteneriat cu Ernst&Young, Enterprise Investors si Alpha Bank
Data: 26 septembrie
Locatie: Bucuresti
Speakeri: Florin Vasilica (E&Y), Robert Serban (Gral Medical), Pompei Lupsan (BVB), Cristian Nacu (Enterprise Investors) si multi altii;

Conferintele Wall-Street isi propun sa puna fata in fata lideri ai mediului de business din Romania si strainatate, cu un public activ, selectionat dintre cititorii publicatiei.


Business Days

Business DaysOrganizator: ADeSCO
Data: 3-4 octombrie
Locatie: Iasi

Organizat in perioada 3-4 octombrie, Business Days Iasi este un eveniment al carui scop este de a oferi factorilor de decizie din companii o viziune din partea unor importante voci din mediul de afaceri desore trendurile afacerilor, de a oferi idei de afaceri, exemple de afaceri si proiecte de succes.

Printre speakerii editiei se numara: Gabriel Biris, Marius Ghenea, Loránd Soares-Szász, Bogdan Comanescu, Ciprian Stavar, Ivan Patzaichin, Teodor Frolu, Andy Szekely, Florentin Banu, Mihai Stanescu, Madalina Uceanu, Eusebiu Burcas, Adela Jansen.

La eveniment sunt asteptati sa participe peste 500 de invitati, antreprenori si manageri din comunitatea de afaceri locala si regionala, potrivit estimarilor organizatorilor.

Totodata, Business Days va gazdui in perioada 25-26 octombrie la Cluj, respectiv in Capitala un eveniment care il va avea in centrul atentiei pe Robert Hirsch, profesor de antreprenoriat la nivel mondial si director al Centrului Walker pentru antreprenoriat la nivel mondial in cadrul Thunderbird.

Este probabil cel mai apreciat profesor de antreprenoriat din lume, el insusi un antreprenor si investitor de succes care va fi in Romania in perioada 25-26 octombrie 2012 la un turneu de doua evenimente in Cluj-Napoca si Bucuresti.



Start-Up Live Bucuresti

Start-Up Live BucurestiOrganizator: Pixel Blend
Data: 5-7 octombrie
Locatie: Bucuresti

Prima editie a evenimentului Startup Live Bucuresti va avea loc intre 5-7 octombrie la The HUB Bucuresti si isi propune sa gaseasca cele mai bune idei ale antreprenorilor interesati de mediul online.

Startup Live este un concept desfasurat in principalele centre de business din Europa si reuneste antreprenori cu investori sau fonduri de investitii, din dorinta de a crea conexiuni si a dezvolta proiecte inovative.

Evenimentul este dedicat atat antreprenorilor din mediul online, cat si celor interesati sau sustinatorilor acestui fenomen. In acelasi timp, Startup Live Bucuresti ofera si posibilitatea de a interactiona cu pasionatii din acest domeniu.

Dezvoltatori software, studenti interesati de mediul antreprenorial, jurnalisti de business si designeri sunt asteptati la inceputul lunii octombrie sa se reuneasca cu investori si antreprenori de success atat din Romania, cat si din strainatate.

Atelierul Produselor Creative

Atelierul Produselor CreativeOrganizator: Asociatia Industrii Creative
Data: 17–21 octombrie
Locatie: Iasi

Asociatia Industrii Creative va derula in perioada 17–21 octombrie 2012, a doua editie a programului Atelierul Produselor Creative – un accelerator de startup-uri creative pentru cinci echipe formate din creativi, dornici sa isi transforme o idee intr-o afacere de succes.

Atelierul Produselor Creative este locul in care antreprenori creativi (designeri, programatori etc.) cu idei foarte buna, echipa si entuziasm pe masura intalnesc mentori care ii vor ghida si ajuta sa-si puna pe picioare o afacere de succes.

Cinci echipe selectate vor beneficia de un training intensiv de patru zile, urmat de un Demo Day in fata unui juriu format din oameni de afaceri si de o perioada de trei luni de mentorat, la finalul careia echipele vor lansa o prima varianta functionala a produsului lor (Minimum Viable Product—MVP).

Mai multe detalii la industriicreative.ro.

How to Web 2012

How to Web 2012Organizator: Bogdan Iordache (Wembrio)
Data: 7-8 noiembrie
Locatie: Bucuresti

Pentru doua zile, intre 7 si 8 noiembrie, evenimentul How to Web aduce laolalta antreprenori, lideri ai inovatiei si profesionisti pentru o discutie legata de tendintele in domeniul “web”, produse si inovatii in business, precum si noi tehnologii.

Anul acesta, How to Web 2012 isi propune sa reuneasca peste 800 de participanti si zeci de prezentatori internationali din peste 15 tari.

Temele ce vor fi abordate in cadrul conferintei din 2012 includ inovatia prin tehnologie, dezvoltarea de afaceri si produse din domenii precum aplicatiile pentru dispozitive mobile, software-as-a-service si jocuri pe calculator, dezvoltarea afacerilor web pe piete globale versus piete locale, particularitatile dezvoltarii afacerilor web in Europa de Est si finantarea acestora.

Printre cei mai importanti vorbitori confirmati pana in acest moment se numara Phil Libin - CEO-ul Evernote, companie evaluata la 1 miliard de dolari, desemnata de catre Forbes drept una dintre cele mai admirate 5 companii de tehnologie din lume in 2011; Bill Liao – cofondatorul XING, cea mai mare retea sociala dezvoltata in Europa, JP Schmetz – membru in boardul XING si Burda, fost CEO al Burda Digital, una dintre cele mai mari companii de media din lume; Stephanie Kaiser – Product Lead la Wooga, cel de-al treilea mare dezvoltator de jocuri sociale din lume, numarul 1 in Europa; David Noel – Community Manager al SoundCloud, desemnat cel mai bun serviciu de entertainment EMEA de catre TechCrunch in 2009; Alex Lapusan – cofondator si CEO Zitec, companie romaneasca importanta de outsourcing ce dezvolta de asemenea produse proprii; Mark Pascarella – CEO al uberVU, unul din cele mai cunoscute startup-uri romanesti la nivel international.

Pentru mai multe detalii vizitati pagina oficiala a evenimentului.

Conferinta Europeana de Microcreditare

Conferinta Europeana de MicrocreditareOrganizator: Comisia Europeana si Fundatia Post-Privatizare
Data: 8-9 noiembrie
Locatie: Bucuresti

Sustinuta de Comisia Europeana, European Investment Fund, AIPPIMM, Fundatia Post-Privatizare, Fondul Roman de Contragarantare si alte organizatii de microfinantare din Europa, conferinta va avea loc la Bucuresti in perioada 8-9 noiembrie si va avea ca tema “Construirea unui sistem durabil de microfinantare in Europa.”

Aflata la cea de-a doua editie, European Microfinance Network (EMN), o entitate ce reuneste un numar de 95 de organizatii din sectorul de microfinantare a carei tema este dedicata sustenabilitatii sectorului de microfinantare.

Conferinta va oferi o platforma de dezbateri si de discutii deschise pe tema succesului miscarii Eastern Credit Union si in special importanta microfinantarii in Romania, precum si importanta acesteia in sprijinirea clientilor din zona rurala si din grupurile vulnerabile, in vederea dezvoltarii durabile si sustenabile in zona rurala.

Pentru mai multe informatii, vizitati pagina dedicata conferintei.

VentureConnect

VentureConnectOrganizator: Fundatia VentureConnect si Biris Goran
Data: 27 noiembrie
Locatie: Bucuresti

Aflat la cea de-a sasea editie, VentureConnect este un program dedicat antreprenorilor din zona IT, tehnologie si online care va avea loc pe 27 noiembrie 2012, la HUB Bucuresti.

Evenimentul reprezinta prima initiativa din Romania care aduce laolalta antreprenori si potentiali investitori din domeniul IT / tehnologie/ online si care a evoluat in ultimul an de la un eveniment de tip match-making la o intreaga platforma de sprijin pentru antreprenori si facilitare a identificarii de oportunitati de finantare.

In 2012 au avut loc 4 sesiuni Venture Mentoring si alte 8 sunt programate pana la finalul acestui an.
Antreprenorii care doresc sa isi prezinte afacerea in fata unora dintre cei mai importanti investitori din Romania si Europa de Sud-Est isi pot depune proiectele pana vineri, 16 noiembrie.

Pentru mai multe detalii vizitati ventureconnect.ro.

Startup Weekend Romania

Startup Weekend RomaniaOrganizator: Kauffman Foundation
Data: 11-13 noiembrie
Locatie: Bucuresti

Un alt eveniment programat in aceasta toamna este Startup Weekend.

Aflat la cea de-a doua editie Startup Weekend se va desfasura in perioada 11-13 noiembrie in perioada in care este programata “Saptamana Globala a Antreprenoriatului”.

Evenimentul va reuni specialisti si antreprenori din domeniul software, design-ului grafic si oamenilor de afaceri – scopul sau fiind de a crea aplicatii si a le dezvolta la nivel comercial.

Mai multe detalii despre acest eveniment puteti gasi aici.

Conferinta Finantare.ro

Conferinta Finantare.roConferinta Finantare.ro va avea loc, pentru prima data in Bucuresti, pe data de 4 octombrie 2012 si in Cluj – Napoca pe 29 noiembrie 2012, dupa trei editii consecutive organizate la Iasi.

Evenimentul aduce in prim plan subiecte de actualitate si de interes pentru dezvoltarea mediului de business autohton – accesarea surselor de finantare si managementul de proiect – asigurand un cadru de interactiune directa intre actorii relevanti din aria implementarii si dezvoltarii proiectelor.

Se vrea asadar ca specialistii in fonduri europene, finantatorii si consultantii sa raspunda intrebarilor venite din partea tuturor antreprenorilor, beneficiarilor sau potentialilor beneficiari de fonduri, managerilor de proiect, reprezentantilor APL-urilor si ONG-urilor din Romania, care au nevoie sa le fie indicate directii precise de actiune.

Conferinta Finantare.ro ofera participantilor si colaboratorilor oportunitatea de a se afla fata in fata si a dialoga cu speakeri care au experienta si cunostinte avansate in finantari, investitii si management de proiect, precum Constanta Bodea, Simona Bonghez, Marius Bostan, Radu Merica, Ovidiu Chiorean, Melania Coman, Daniel Cosnita, Gabriel Zaharia, Alina Sava, Victoria Cupet, Marian Dobrila, Catalin-Teodor Dogaru, Octavian-Dragomir Jora, Rodica Lupu, Mircea Mihai, Radu Onofrei, Robert Pavelescu, Cristian Ionescu, Augustin Purnus, Ovidiu Rata, Costin Sorici, Florin Bonciu, Ionel Timisan, Vladimir Topan.