Serena Williams, jucatoare de tenis

Serena Williams, jucatoare de tenisAnul 2012 a fost unul (si) al competitiilor sportive, culminand cu Olimpiada de la Londra.

Multi dintre atletii care au reusit sa invinga, prin perseverenta si ambitie, pot spune multe lucruri despre cum “sa te aduni de jos” in momentele grele, cum sa recuperezi si, in final, sa ai succes. Pastrand aceste lucruri in minte, iata cinci citate inspirationale ale sportivilor care se potrivesc si in lumea business.

1. Serena Williams, jucatoare de tenis

Dupa ce si-a revenit dupa o boala ce ii punea in pericol viata, Williams a participat si a castigat la Wimbledon, Olimpiada si US Open in 2012. Ea a spus

“Cred ca un campion este definit nu atat de victorii ci de cum se ridica de jos atunci cand este infrant. Eu am cazut de cateva ori. De fiecare data m-am ridicat, m-am scuturat de praf, si m-am rugat sa fiu capabila sa joc mai bine”.

Bruce Bochy, manager baseball despre jocul in echipa

Bruce Bochy, manager baseball despre jocul in echipaDupa ce San Francisco Giants a castigat cu 4-0 World Series in SUA, in Octombrie, Bochy a spus:

“Este uimitor cum un grup de oameni care lucreaza in echipa poate realiza! Sunt naucit de faptul ca am castigat doua World Series in ultimii trei ani”.

Lectia? Ca antreprenor, este esential sa te inconjori de oameni motivati si care doresc sa isi atinga scopurile si chiar sa le depaseasca. Ca si in sport, intr-o echipa nu exista doar “eu”, scrie Entrepreneur.com. http://www.entrepreneur.com/article/225386

Lionel Messi, fotbalist

Lionel Messi, fotbalistAtacantul Barcelonei si-a spus in 2012 parerea despre ce inseamna a fi un om bun, atat pe teren cat si in afara lui.

“Ma intereseaza mai mult sa fiu un om cu caracter puternic, un om bun, decat cel mai bun jucator de fotbal din lume. Dupa ce se va termina cariera mea, cu ce voi ramane?”

Lectie: Pentru a supravietui in business, patronii trebuie sa se axeze pe profit. Dar acel profit nu trebuie sa vina sacrificand etica.

Michael Phelps, inotator

Michael Phelps, inotatorDupa ce s-a retras la finalul Olimpiadei din 2012, avand in palmares 18 medalii de aur, Phelps a reflectat:

“Am facut tot ceea ce mi-am propus. Mi-am terminat cariera asa cum mi-am dorit”.

Lectia: Ca antreprenor, este important sa iti setezi scopuri si sa lucrezi pentru a le atinge zi de zi. Este important sa nu ai regrete la finalul carierei.


Eli Manning, fundas New York Giants

Eli Manning, fundas New York GiantsDupa ce a castigat al doilea Super Bowl, Manning nu s-a laudat:

“Nu este ceva de lauda. Este mai important. Este despre o echipa, o organizatie numita world champions”.

Lectia: Cand o sa atingi succesul in 2013, fii in continuare modest(a). Pana la urma, chiar daca activezi ca antreprenor independent, este foarte posibil ca si altii sa te fi sprijinit pe parcurs. Recunoaste-le meritele si asigura-te ca si ei se vor bucura de succesul tau.