Subliniaza-ti prioritatile

Subliniaza-ti prioritatile

Pentru a fi productiv(a) continuu ai nevoie de perseverenta, determinare, focus. La acestea se adauga experienta, cheia perfectionarii obiceiurilor invatate, scrie Mashable.

1. Subliniaza-ti prioritatile

Fondatorii de startup-uri au o multime de idei diferite, proiecte, initiative noi, toate venite de peste tot. Din pacate, nu poti sa te apuci de toate simultan, in special intr-o singura zi. Toti fondatorii de succes sunt de acord ca este important sa iti incepi ziua prioritizandu-ti, cel putin in minte, detaliile de care trebuie sa te ocupi. Dupa aceasta, trebuie sa te incrancenezi si sa intri in starea “trebuie sa fac totul cat mai bine!”.

Trebuie sa stii si cui sa delegi anumite prioritati si comunicarea cu acestia trebuie sa fie clara, concisa, si necesita intreaga ta atentie. Seteaza-ti clar scopurile si cei care se vor ocupa de ele. Nu incerca sa faci mai mult decat consideri ca “poti duce”.

Munceste in felul tau

Munceste in felul tau

Fiecare dintre noi are perioade mai bune si mai rele intr-o zi de munca, acestea dictand orele in care lucram cel mai bine sau, din contra, cel mai putin eficient. Unii poate sunt mai eficienti diminetile, cu mintea limpede altii, din contra, prefera sa lucreze lucrurile mai incomode dupa amiaza sau chiar seara.

Munceste in stilul tau, asa cum iti cere organismul, nu incerca sa copiezi modele de succes. A-ti da seama cand esti cel mai eficient si cum sa profiti de acele perioade este un factor cheie care poate face diferenta.

Asigura-te insa ca orarul tau nu interfereaza cu cel al angajatilor tai. Alege un numitor comun pentru sedinte, astfel incat sa multumeasca pe cat mai multi si nu doar pe tine.

Foloseste-te cu incredere de tehnologie

Foloseste-te cu incredere de tehnologie

Din fericire, drumul pe care trebuie sa il parcurgi pentru cresterea productivitatii nu trebuie strabatut de unul singur. Sunt o multitudine de aplicatii si software-uri care te pot ajuta, pe absolut orice platforma utilizezi – dintre acestea, doua se evidentiaza: Evernote si Google Apps.

Sunt instrumente care te ajuta sa te organizezi, sa comunici mai usor cu angajatii si partenerii, sa faci tranzitii usoare intre diferite device-uri si merita incercate.

Delega

Delega

A delega face parte dintr-o strategie de leadership de succes. O persoana nu poate reusi de una singura – un lucru adevarat atat in viata cat si intr-o companie. A descoperi punctele tale forte tine de tine insuti/insati, pentru restul, gaseste parteneri sau angajati competenti.

Fii realist(a)

Fii realist(a)

Pentru multi fondatori, munca este viata lor, dar acest lucru nu inseamna ca nu lupta pentru un balans intre viata de familie, sanatate mintala si fizica. Exista o limita a timpului in care poti lucra la capacitate maxima si o limita cat poti rezista fara somn si odihna.

Asigura-te ca iti faci programul astfel incat sa ai timp sa te deconectezi complet de la munca, desi pare ca sunt mii de lucruri pe care trebuie sa le faci.