1 / 4

In Barcelona, un teatru te taxeaza “pe ras”

Anul trecut, guvernul spaniol a crescut taxele pentru biletele la teatru de la 8% la 21%, o crestere foarte mare care, previzibil, a dus la un numar mult mai mic de spectatori. Ca raspuns la aceasta actiune, teatrul Teatreneu din Barcelona a renuntat complet la vanzarea de bilete.


Suna nebunesc? Poate, dar teatrul a venit cu o alta idee – spectatorii sunt acum taxati in functie de cat de mult apreciaza spectacolul, mai exact cu 0,30 euro per ras, pana la un maxim de 24 de euro, scrie BBC.


Pentru a “urmari” fiecare ras, Teatreneu a incheiat un parteneriat cu agentia locala de advertising The Cyranos McCann, pentru a atasa tablete care sunt echipate cu un sistem de recunoastere faciala, pe spatele fiecarui scaun. Desi intrarea in teatru este absolut gratuita, ecranele inregistreaza fiecare zambet si le “taxeaza” ca atare. Oaspetii sunt apoi incurajati sa impartaseasca rezultatele pe canale sociale.


Este un sistem care s-a dovedit a fi chiar mai eficient decat vanzarea clasica de bilete, conform teatrului, incasand in medie cu 6 euro/client mai mult decat pretul traditional. Numarul de vizitatori a crescut de asemenea cu 35%. Avand in vedere succesul modelului, si alte teatre din Spania l-au “imprumutat” si implementat.


Cum ti se pare ideea? Consideri ca s-ar preta si la noi, atat, de exemplu, la Teatrul de Comedie, dar si la stand-up show-uri? Wall-Street.ro te incurajeaza sa comentezi.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri