1 / 4

De la instalator sanitar, la inventia care ar putea sa ii schimbe viata

Lucian Panait (foto) s-a nascut in Bucuresti si inca de mic a fost pasionat de tot ceea ce inseamna tehnica. Nu a urmat cursurile unei facultati de profil, dar s-a angajat inca de la 20 de ani ca la cel mai mare producator local de faianta si gresie din Romania, pe atunci Cesarom, in prezent companie detinuta de catre austriecii de la Lasselsberger.


Dupa mai multe experiente mai mult sau mai putin fericite, inventatorul roman si-a luat inima in dinti si a plecat vreme de cativa ani in Germania, unde s-a angajat ca muncitor necalificat la diferite proiecte, fiind, in cea mai mare parte, instalator sanitar.


Dupa intoarcerea din Germania, inventatorul roman, impreuna cu un prieten, s-a apucat sa lucreze la o bicicleta, proiect cu care a participat la un targ expozitional, in 1999.


“Era vorba despre o bicicleta cu suspensie pe janta, o inovatie la vremea respectiva”, isi aminteste Lucian Panait experienta din urma cu ceva mai bine de 16 ani. “A fost cineva interesat de proiect, era o persoana din armata, dar nu a mai fost facut niciun demers in acest sens”, a precizat inventatorul roman.


Lucian Panait - inventatorul CARPII


Timpul a trecut, insa pasiunea pentru tehnica si-a pus din nou amprenta, de aceasta data si mai puternic asupra sa. In urma cu aproape cinci ani, Lucian Panait a inceput sa caute tot mai multe informatii si noutati despre proiecte inovatoare care ar putea revolutiona mersul pe bicicleta si a gasit un site care avea sa ii schimbe cu totul planurile.


“In urma cu 4-5 ani am intrat pe mai multe forumuri internationale unde am gasit o discutie cu o persoana care punea la bataie 100 de milioane de dolari pentru un proiect deosebit. Practic cel care reusea sa inventeze ceva care ar fi schimbat totul. Trebuia sa fie un produs pe care daca l-ai fi lasat in mijlocul strazii toata lumea si-l dorea”.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri