3 / 6

Curierat pe bicicleta

O idee de afaceri care a prins contur relativ recent in marile orase din Romania este curieratul pe bicicleta. Este o afacere profitabila, cu bani foarte putini si care poate fi pusa pe picioare in cel mai scurt timp. De asemenea, poti sa o percepi din doua unghiuri: poti sa iti faci propria firma care sa reuneasca mai multi curieri pe bicicleta sau poti sa lucrezi pentru firma unuia dintre tinerii antreprenori care au astfel de afaceri deja lansate.

Ca antreprenor, trebuie sa stii ca investitiile fondarii unei astfel de firme sunt mici, pentru ca majoritatea curierilor vin cu propria bicicleta si au deja un telefon mobil de tip smartphone. Mai ai nevoie doar de timp pentru a incheia primele contracte, de obicei cu mari corporatii, pentru a incepe sa le livrezi coletele in cateva ore. Practic, cele mai mari eforturi in lansarea acestei afaceri cu buget redus merg in directia incheierii primelor contracte.

In tabara opusa, ca biciclist, poti fie sa iti oferi serviciile unei firme de curierat sau sa incepi sa iti promovezi serviciul propriu pe social media, astfel incat firmele (cel mai probabil mai mici si care nu au nevoie constant de livrari) sa auda de tine si sa apeleze la tine de fiecare data cand au nevoie.

Bicicleta este principalul activ de care ai nevoie si o poti cumpara la preturi incepand cu 1.000 lei, dar una de calitate, care sa reziste la traficul marilor orase, va costa minim 500 euro. Vei avea nevoie de multa rabdare si de masa musculara, pentru ca 8 ore de pedalat nu este un efort de neglijat.

De ce ai nevoie pentru a incepe aceasta afacere:

  • O bicicleta
  • Un GPS (optional)

Foto: Shutterstock / Tyler Olson

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri