1 / 6

Afacere cu ciocolata artizanala

Domeniul ciocolatei nu e unul nou pe piata romaneasca, in schimb o afacere pozitionata pe nisa artizanala, in care alegi sa-ti produci propriile produse, la standarde internationale, iti poate garanta succesul intr-o piata care acum incepe sa se dezvolte.


Desi preferintele romanilor in acest domeniu sunt variate si inca exista conservatori care aleg ciocolata din comert, consumul de ciocolata artizanala va creste si in Romania odata cu diversificarea gamei si a ofertei locale, considera Roxana Stirbu, fondatoarea Guilty Pleasure, atelier de ciocolata artizanala.


Guilty Pleasure a luat nastere in 2015, dupa ce antreprenoarea a “oficializat” aceasta pasiune, inceputa dupa absolvirea unei facultati cu profil tehnic. Roxana a urmat apoi cursurile Chocolate Academy din Londra unde a devenit maestru ciocolatier si a inceput sa produca initial pentru apropiati, iar apoi a investit 70.000 de euro in echipamente si dotari specifice atelierului.


Roxana a pornit la drum cu un plan de afaceri construit cu atentie, care prevede ca investitia sa se amortizeze in decurs de patru ani.


Pentru ca atelierului si echipamentelor ii sunt alocate cele mai mari resurse financiare, cel mai bine este sa optezi pentru un magazin online pentru a-ti vinde produsele, cel putin pentru inceput. Desigur, in cadrul atelierului iti poti expune ciocolata, insa majoritatea unor astfel de afaceri isi deschid magazine fizice de abia dupa cativa ani de functionare.


O alta provocare pentru un astfel de business sunt relatia cu furnizorii si importatorii de materie prima. In functie de disponibilitate, poti opta sa colaborezi cu producatori romani, desi daca alegi sa optezi pentru produse care se gasesc greu pe piata romaneasca, varianta importului ramane singura optiune.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri