5 / 6

Suntem latini, nu putem trai fara entertainment

Chiar daca mentalitatea romanilor in privinta concertelor nu este una tocmai optimista, in timp, lucrurile se vor schimba. De exemplu, in acest an, au fost aproximativ 12 concerte mari in tara, iar in 2009, numarul acestora se va dubla cu siguranta. “Suntem latini, nu putem sa traim fara entertainment”, considera CEO-ul Bilet.ro.

Concertele la care biletele s-au vandut cel mai bine, poate chiar mai repede decat de obicei, au fost ale formatiilor Black Eyed Peas, Metallica, Tory Amos, Iron Maiden etc. In general, concertele rock aduna un numar mare de oameni, iar ponderea acestora este crescuta mai ales in zona Ardealului.

“Totusi, nu am auzit ca, pana acum, in Romania, sa se vanda in prima ora de la punerea in vanzare a biletelor 15.000 de unitati. Nici macar la Rolling Stones nu s-a intamplat asta”, arata Weiner.

In ceea ce priveste evenimentele organizate in alte tari, Festivalul de la Sziget a reprezentat un castig, numarul de bilete vandute fiind de 400. De asemenea, Madonna este un caz fericit, dat fiind faptul ca Bilet.ro a vandut deja 80 de bilete la concertul artistei care va avea loc in Paris pe data de 20 septembrie. De obicei, pentru concertele externe, firma vinde in jur de 10-20 de bilete.

Referitor la B’estfest, Weiner sustine ca acesta este cel mai important line-up romanesc, dar ca locatia sa constituie un inconvenient.

Cel mai renumit eveniment muzical din Romania este Festivalul George Enescu, care are loc din doi in doi ani, dureaza o luna, iar la el participa artisti de talie mondiala. La acest festival, biletele sunt intotdeauna Sold Out inainte de debutul evenimentului.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri