1 / 5

Cum a creat Vlad Ardeleanu un business in consultanta de credite ipotecare

IpoteciDirect este rezultatul dezvoltarii in Romania a unui model polonez de consultanta financiara pentru persoanele fizice. Unul dintre actionarii principali ai companiei, Adam Niewinski, este fondatorul celei mai mari retele de consultanti de credite si instrumente financiare din Polonia. Vlad Ardeleanu, cofondator Artima si fost Director General Ozone Laboratories Polonia, este “tatal spiritual” al acestei afaceri si ocupa, in prezent, functia de Director General al IpoteciDirect.

Pentru Ardeleanu, a construi un business in industria ipotecara nu a reprezentat neaparat un scop pe care acesta l-a vizat. “Mi-am dorit sa construiesc mai multe proiecte in Romania, iar IpoteciDirect nu este primul pe care l-am realizat. Am ajuns sa simt nevoia de consultanta financiara in momentul in care, vorbind cu colegii mei din Polonia, am constatat ca majoritatea acestora se afla in plin proces de a cumpara o casa si ca, pentru aceasta, apeleaza la un consultant financiar. Pentru mine a fost revelator acest aspect”, declara, pentru Wall-Street, Vlad Ardeleanu (foto), Director General IpoteciDirect.

Dupa ce a realizat care este importanta unor astfel de firme, Ardeleanu, seful IpoteciDirect, a inceput sa discute cu specialisti si sa afle tot mai multe lucruri despre acest domeniu, dat fiind faptul ca el nu constientiza importanta consultantei financiare. Astfel, acesta a ajuns sa se familiarizeze cu sistemul si a intrat in contact cu fondatorul uneia din cele mai vechi companii de consultanta financiara din Polonia, Adam Niewinski.

IpoteciDirect a luat nastere in momentul in care Ardeleanu a inteles oportunitatea pe care o poti avea daca lucrezi la un astfel de proiect in Romania.

“Am facut o analiza a pietei romanesti si am inteles ca exista un potential foarte mare in Romania, mai ales pentru ca fundamentele dezvoltarii economice de la noi sunt puternice, iar cresterea economica este solida si interesul investitorilor crescut”, afirma acesta.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri