4 / 5

Piata de consultanta financiara a creditelor ipotecare din Romania

Piata de consultanta in credite ipotecare s-a dezvoltat haotic, iar in momentul de fata aceasta nu este reglementata, dupa cum afirma Ardeleanu.

In prezent, sunt peste 2.000 de jucatori in piata, din care 95% sunt "oameni-show", in sensul ca acestia provin din sistemul financiar-bancar. "Acestia au incheiat un parteneriat cu banca cu care au lucrat, iar acum incearca sa faca un business in cercul lor de cunostinte", declara seful IpoteciDirect.

Totusi, exista si initiative profesioniste in piata; aceasta va trece in urmatorul an printr-o perioada de consolidare, iar 80% din acei jucatori independenti vor disparea sau vor deveni pasivi.

"Vom asista la un proces de consolidare in jurul unor firme puternice, iar in urmatorii doi ani vom fi martorii unui proces de reglementare institutionala in piata", potrivit celor mentionate de Ardeleanu.

Totodata, acesta a sustinut faptul ca este posibil sa mai apara pe piata din Romania inca doua companii de consultanta financiara.

IpoteciDirect va profita cu siguranta de acest moment pentru a se impune si pentru a se pozitiona cat mai bine.

Concurentii pe care ii are firma de consultanta sunt companii cunoscute pe piata din Romania, iar intre acestea se numara Kiwi Finance, care detine noua sucursale in Romania si una la Madrid si care, de la infiintare, in 2003, si pana in prezent, a intermediat credite in valoare de peste 330 milioane euro, DBSol Consulting, care isi desfasoara activitatea in 14 judete, avand 19 puncte de lucru si francize DBSol, dar si brokerul de credite ipotecare Credit Zone, care a intermediat imprumuturi de 12,5 milioane euro in primele sase luni de activitate pe piata romaneasca, in conditiile in care investitia initiala a companiei s-a ridicat la 300.000 euro.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri