Nunti in direct pe telefonul mobil

Nunti in direct pe telefonul mobilAstfel, Adrian Dinescu, directorul general al companiei Show Time Production, companie ce activeaza inca din anul 2000 in domeniul productiei pentru televiziun , a investit in dezvoltarea www.nuntalive.ro numai in software-ul si tehnologia necesara transmiterii prin Internet, in conditii optime de viteza, de calitate a imaginii si cost.

Proiectul a fost lansat la sfarsitul anului trecut, iar ideea a venit odata cu nevoia: “eram plecat din tara si, exact in acea perioada, era nunta unui foarte bun prieten. Firesc, as fi vrut sa iau si eu parte la eveniment, dar din pacate nu era posibil, asa ca m-am gandit ca ar fi fost bine daca ar fi existat un sistem care sa-mi permita macar “sa fiu martor” la eveniment. Pe urma, rationamentul a fost destul de usor - ceea ce avem peste tot unde mergem sau aproape peste tot sunt Internetul si telefonul mobil. Aveam echipamentele de filmare si transmisie, mi-a trebuit insa o tehnologie prin care transmisia sa se poata face live pe Internet, la preturi accesibile. Mai mult, tot timpul m-am gandit cum sa fac posibil sa o si vad pe telefon, intrucat acesta este indispensabil oricui si nu te tine “legat” de un anumit loc”, povesteste Adrian Dinescu.

Prin www.nuntalive.ro, pot fi urmarite in direct toate momentele si traseele evenimentului respectiv, pe calculator sau pe telefonul mobil, iar receptia poate fi realizata in orice zona in care exista Internet si semnal de telefonie mobila.

Pretul pe ora de transmisie pleaca de la 125 euro plus TVA, coboara in functie de numarul de ore de transmisie si este achitat de catre organizatorii evenimentului, vizionarile pe calculator sau pe telefonul mobil fiind oferite pentru un numar nelimitat de persoane (este necesar doar abonamentul pentru internet, respectiv pentru telefonia mobila, conform tarifelor practicate de operatorii respectivi).

Indiferent de transmisia partiala sau totala in direct prin Internet, filmele nuntilor sunt arhivate si pot fi vizionate oricand.

“Transmisia nuntii in direct si vizionarea acesteia inclusiv pe telefonul mobil reprezinta combinatia ideala intre tehnologia inovatoare si accesibilitatea in utilizare. In acest moment putem transmite in direct 250 de evenimente simultane; in functie de numarul de solicitari, putem creste acest numar la 500”, a precizat Adrian Dinescu.

Asadar, investitiile in acest proiect nu sunt finalizate, intrucat proiectul poate fi dezvoltat, conform opiniei directotului general al Show Time Production, pe mai multe directii, atat ca utilitate, cat si ca viteza sau evenimente transmise simultan.

Dinescu: In noua ani am incercat sa tinem pasul, sau chiar sa inventam servicii noi

Compania detine mai multe formate si marci inregistrate si a realizat o serie importanta de productii de emisiuni sau tehnice, pentru TVR1, Antena 1, Antena3, Prima TV etc.

De la infiintare si pana acum, mai exact in noua ani, Show Time Production s-a confruntat cu nenumarate probleme.

“Piata este foarte schimbatoare, de asemenea, si nevoile companiilor si ale persoanelor. Insa incercam sa fim mereu inovatori, sa tinem pasul cu acestea sau chiar sa inventam servicii noi”, a spus fondatorul companiei.

In 2009, Dinescu, care este totodata singurul actionar al companiei, vrea sa mai investeasca in afacerea sa, pentru ca toate serviciile furnizate de acesta sunt la fel de importante.

“Vom incerca sa alocam fiecarui serviciu o anumita suma, dar, data fiind situatia economica globala, remodelam constant bugetul in acest scop”, declara Dinescu.

Daca in primul an de la lansarea Show Time Production, compania inregistra afaceri in valoare de 75.000 euro, pentru 2009, Dinescu preconizeaza ca profitul va ajunge la 150.000 euro.

Majoritatea emisiunilor realizate la care Show Time Production a participat, prin prisma productiei tehnice, au avut audiente bune, insa, potrivit directorului companiei, participarea la “Big Brother” pentru Prima TV si “Caravana Premierelor” pentru TVR au avut un real succes.

Pe viitor, Dinescu isi doreste sa aiba cat mai multe colaborari cu televiziuni mai mari sau mai mici in ceea ce priveste productia si transmisia tv.

Nuntalive.ro singurul canal tv online de preluare a nuntilor in direct pe Internet din lume?

La o simpla cautare pe Google, vom descoperi site-uri care ne arata fragmente filmate la o nunta sau portaluri care au fost special create pentru a promova conceptul de cerere in casatorie online. Insa, asa cum spune si Adrian Dinescu, “nu stiu sa mai existe in lume un canal tv online de preluare si transmisie a nuntilor in direct pe Internet”.

Referindu-se la acest proiect, directorul Show Time Production spune ca la baza realizarii Nuntalive.ro nu a stat nici un model care sa-l inspire. La fel s-a intamplat si cu site-ul evenimentelive.ro, un concept similar primului mentionat, insa care transmite tot felul de evenimente.

Asadar, dupa cum arata Dinescu, proiectul nuntalive.ro este unul unic, care nu mai are concurenta pe piata.

Numarul celor care apeleaza la serviciile furnizate de www.nuntalive.ro difera, astfel ca, asa cum era de asteptat, in week-end se inregistreaza cele mai multe solicitari, In plus, zonele din care majoritatea clientilor provin sunt diferite. Totusi, in Bucuresti si Oltenia s-au inregistrat cele mai multe cereri, explica initiatorul proiectului.

Legat de planurile pe care le are acesta cu Nuntalive.ro, in viitorul apropiat se doreste ca numarul de evenimente transmise simultan sa creasca de la cate sunt difuzate in direct in momentul de fata si sa se dezvolte filiale in intreaga tara.