1 / 4

Cifra de afaceri de 30.000 euro in 2008, marje de profit de 25%

Investitia initiala in Reimens Group, companie de consultanta si managementul costurilor aferente serviciilor de telecomunicatii lansata in ultimul trimestru al anului 2007, a vizat inregistrarea companiei si achizitionarea echipamentelor IT necesare, dezvoltarea site-ului, dar si a serviciilor de contabilitate, de telecomunicatii si de asistenta juridica.

Dupa aproape doi ani de la lansare, compania are un portofoliu de 40 de clienti care provin din zone extrem de diferite, de la domeniul financiar-bancar, real-estate, turism, servicii de avocatura, advertising, IT etc.

"In principiu, mi-am dorit intotdeauna o paleta cat mai larga de clienti, cu nevoi cat mai diferite, pentru ca si portofoliul meu de servicii sa fie cat mai divers”, spune Adrian Ciobanu (foto), managing partner Reimens Group.

Pentru companie, anul 2008 a insemnat o cifra de afaceri de 30.000 euro, rezultata strict din serviciile de consultanta si audit ale facturilor si contractelor de telecomunicatii. In termeni procentuali, cresterea este de aproximativ 200% fata de anul precedent.

Referitor la marjele de profit cu care compania a lucrat in primul an de activitate, acestea s-au dovedit a fi destul de atractive, la o rata de peste 35%, potrivit lui Ciobanu.

"Fiind o companie de consultanta, cu costuri fixe mici, marjele de profit vor fi intotdeauna atractive”, explica Adrian Ciobanu.

In 2008, Reimens a investit in dezvoltarea si eficientizarea activitatii de prelucrare a datelor, dar si in cursuri de specializare in domeniul telecomunicatiilor si a serviciilor IT colaterale acestui domeniu, pentru a echilibra specializarea strict comerciala cu una tehnica.

De asemenea, au aparut costuri cu dezvoltarea echipei de colaboratori, care au dus la o scadere a ratei profitului, pana la 25%.

Pentru 2009, seful companiei estimeaza o marja a profitului superioara anului trecut, avand bugetate cheltuieli legate de promovarea companiei, a dezvoltarii echipei si a spatiului de lucru aferent. In plus, compania se va adresa unui segment de clienti cu cheltuieli ale serviciilor de telecomunicatii de peste 10.000 euro lunar.

Luand in calcul aceste date, precum si experienta pe care Adrian Ciobanu a acumulat-o de-a lungul celor peste opt ani de telecom, Reimens Group este "o afacere profitabila, dar cu un ritm de crestere care depinde strict de modul in care te percep clientii - pe tine ca si consultant, dar mai ales de plus valoarea pe care o aduci companiei lor. Credibilitatea in acest domeniu se construieste pe rezultate, si nu pe vorbe, iar acest lucru iti ia timp si foarte multa seriozitate. Insa merita”.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri