1 / 4

Cateringul este si va fi prezent intotdeauna pe piata

Firmele de catering exista de mult pe piata si vor continua sa fie prezente, afirma Simona Garleanu. “Ideea de catering a aparut deoarece stiam ca putem face “ceva” care sa ofere calitatea necesara cererilor si sa fim competitivi pe piata.”

Initial, cei trei actionari ai firmei nu stiau foarte multe despre domeniul in care voiau sa intre; singurul lucru pe care il constientizau era necesitatea sa: “Stiam clar ca vrem sa oferim o mancare sanatoasa si de calitate, desi eram constienti ca, intr-o era a fast food-ului, e destul de dificil de facut acest lucru. Am avut, insa, norocul sa lucram cu un maestru, care ofera consultanta in domeniul HoReCa , in persoana lui Horia Virlan”.

Momentul decisiv pentru lansarea Enjoy Catering a fost mijlocul lui 2008, cand s-au pus la bataie 115.000 euro pentru ca afacerea sa demareze. Cu acesti bani s-a amenajat spatiul de lucru, s-a dotat si utilat.

Anul trecut, compania a avut o cifra de afaceri de 40.000 euro, iar pentru 2009 Simona estimeaza o triplare a afacerilor, la 120.000 euro.

Enjoy Catering se axeaza pe doua linii: prima, pe office catering – pranzuri pe baza de abonament, “unde avem clienti carora le livram mancare zilnic” – si event catering, “unde majoritatea evenimentelor sunt provenite din cadrul grupului, de la Gaudeamus si de la I do Weddings, dar si din afara”.

Cel mai greu moment in demararea tinerei firme de catering a fost chiar la inceput, povesteste reprezentanta Enjoy Catering, exact dupa ce angajarile fusesera facute si contractele cu furnizorii incheiate. “Aveam un bal de absolvire peste doua luni si asteptam sa vina comanda cu toata dotarea bucatariei, cumparata de la o firma care importa direct din Italia toate utilajele. Si comanda incepuse sa intarzie. Inainte cu doua, trei saptamani de eveniment, am aflat ca unul din partenerii furnizorilor nostri a plecat din firma cu tot, inclusiv cu bani si contacte. In trei zile, am alergat sa cautam toate utilajele existente pe stoc in Romania. Si am reusit sa functionam intr-o saptamana, chiar daca a fost nevoie sa suportam costuri mai mari”, adauga aceasta.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri