1 / 4

'Am beneficiat de o conjunctura foarte favorabila'

In prezent, Casa de Traduceri se situeaza pe locul sapte ca si cifra de afaceri intre firmele de profil din Romania, potrivit datelor prezentate de companie. "Majoritatea companiilor specializate in acest domeniu si clasate in Top 10, se bazeaza pe contracte si parteneriate externe, iar noi ne luptam mai mult pe piata locala”, a declarat, pentru Wall-Street, Oana Dorobantu (foto), asociat al firmei si director de traduceri.

Pentru Casa de Traduceri, investitia initiala a fost neinsemnata, aceasta fiind utilizata pentru a inchiria un spatiu si pentru a achizitiona un computer, o imprimanta si produse de birotica.

“Totusi, piata din 2009 nu se compara cu cea din 2001, cand am inceput noi. Daca ar trebui sa o luam de la inceput, cred ca planul de afaceri ar fi mult mai complex si ar impune niste investitii mult mai mari. In mare, am beneficiat de o conjunctura foarte favorabila atunci cand am inceput”, spune Dorobantu.

Pe parcursul activitatii firmei, toate veniturile au fost reinvestite. In 2009, principala directie de investitii este consolidarea si dezvoltarea resurselor software. Asociatii companiei planifica sa cumpere un software mai performant pentru traducere asistata de calculator, care sa le eficientizeze munca.

In plus, actionarii vor investi in continuare in instruirea project managerilor, care trebuie sa fie permanent la curent cu cele mai noi trenduri din domeniu.

“Speram sa continuam proiectele noastre de dezvoltare fara sa fie necesara atragerea unui investitor strategic, desi nu respingem din start nici o astfel de oportunitate. La dimensiunea la care am ajuns, dezvoltarea viitoare trebuie sustinuta puternic financiar, iar daca ne bazam in continuare pe reinvestirea profitului poate ca nu vom reusi sa tinem pasul cu concurenta”, adauga sefa companiei.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri