1 / 4

Cine se ocupa de afacerile lor

"Conducerea organizatiei nu mai este un job care dureaza 24 de ore din 24". Afirmatia ii apartine lui Daniel Toma, seful Senior Software, furnizor local de solutii ERP.

"Si asta pentru ca am reusit sa implementam un sistem de proceduri pentru democratizarea managementului in Senior Software. Am ajuns, ca si organizatie, la o maturitate in care fiecare departament are obiective proprii si o oarecare autonomie. O data pe luna evaluam obiectivele pe termen scurt ale fiecarui departament, in timp ce strategia se elaboreaza pe sase luni. Avand acest sistem foarte bine pus la punct, nu este nevoie de supraveghere pe fiecare sarcina in parte, creste implicarea oamenilor si aportul lor in organizatie", explica el.

Tocmai de aceea, spune Toma, nu trebuie sa lase o anume persoana care sa se ocupe de companie cat este in concediu, ci o intreaga echipa, cu proceduri clare, cu obiective si manageri de departament.

De asemenea, Alexandru Lapusan (foto), fondatorul Zitec, dezvoltator local de solutii si aplicatii software, spune ca a reusit ca in ultima perioada sa delege multe dintre activitatile de zi cu zi. "Proiectele au coordonatorii lor dedicati, astfel incat lipsa de la birou poate fi foarte usor compensata de un smartphone (telefon+email+browser) sau laptop", afirma el.

Pe de alta parte, Catalin Mahu, omul de afaceri care detine compania Trotter Restaurant, prin care opereaza lantul de restaurante La Mama si cafenelele Cafepedia, sustine ca are o structura de management care functioneaza si atunci cand se afla in vacanta.

"Nu las pe nimeni in locul meu. Am o structura de management care functioneaza si atunci cand sunt in concediu. Pe de alta parte, a fi in concediu nu inseamna a fi rupt 100% de afacerea ta", declara el.

Catalin Mahu merge in vacante atat in tara, cat si in strainatate si, in mod constant, prefera sa evadeze din cotidian si sa plece din Bucuresti de joi pana duminica. Vara alege muntele sau marea, iarna obligatoriu muntele, iar primavara si toamna prefera Europa sau alte continente.

Alexandru Lapusan ofera un exemplu care sustine si strategia patronului Cafepedia: "Chiar saptamana trecuta am fost intr-un scurt concediu si nu am lasat o anumita persoana sa se ocupe de sarcinile mele. Totul a functionat bine, cu mici interventii, foarte putine de altfel, de la distanta. Probabil ca totul ar fi mers perfect si fara aceste interventii."

Comentati aici:
Cine conduce business-ul tau cand esti in concediu? Ce se intampla in organizatia in care lucrezi?

Afla din slide-ul urmator care este principalul factor luat in considerare atunci cand antreprenorii lasa business-ul pe mana altcuiva

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri