Romanii nu isi mai petrec zilele libere acasa

Romanii nu isi mai petrec zilele libere acasaAlegerile romanilor pentru vacante depind de timpul liber pe care il au, dar si de bugetul pe care sunt dispusi sa il aloce in scop turistic cu ocazia sarbatorii Pastelui. In acest an, intre Paste si 1 mai este doar o saptamana, motic pentru care agentiile de turism s-au pregatit cu vacante care combina cele doua date.

"Un lucru este cert, valabil si pentru vacantele de Paste - zilele libere pe care le avem, indiferent ca sunt multe sau putine, nu mai sunt neaparat sarbatorite acasa. Tot mai multe persoane folosesc prilejul acestor zile libere pentru a face o scurta iesire, fie in tara, fie in strainatate", afirma oficialii agentiei de turism Paralela 45.

Pentru cursele charter Rodos si Creta se pot cumpara, din oferta celor de la Paralela 45, doua date de plecare la rand (5 si 6 nopti), rezultand astfel vacante de 11 nopti, in perioada 22.04-03.05, de la 482 euro/pachet, la un hotel de 3 stele.

Daca vorbim de cei care iau doar vacanta de Paste sau doar pe cea de 1 mai (insemnand cateva zile), majoritatea prefera pachete in tara sau in apopiere, in acest caz Bulgaria fiind cea mai ceruta destinatie, de departe, sustin reprezentantii agentiei TravelBiz.

"Daca vorbim de cei care «leaga» Pastele de 1 mai, avand astfel o vacanta de o saptamana sau chiar 10 zile, atunci tendinta se schimba, cele mai cautate fiind destinatiile externe, precum Turcia, Grecia sau Spania", spun cei de la TravelBiz.

Aproximativ 86.500 de turisti au ales tara noastra pentru vacanta de 1 mai din 2010, cheltuind la mare si la munte, pentru sejururi de 2 nopti, 19,35 milioane lei, iar alti 11.000 au preferat sa-si petreaca mini-concediul in afara Romaniei, mai ales in Bulgaria, Grecia si Turcia, cheltuind 1,32 milioane euro, potrivit Federatiei Patronatelor din Turismul Romanesc (FPTR).

Sursa foto: Paralela45

City break-uri in principalele orase europene

City break-uri in principalele orase europeneIn 2011, romanii aleg city break-uri in principalele orase europene si pe litoral, arata Javier Garcia Del Valle (foto), vicepresedinte executiv al Happy Tour Group. Anul acesta, 1 mai va fi intr-o duminica, astfel incat oficialul Happy Tour nu crede ca numarul cererilor pentru aceasta data il va depasi cu mult pe cel inregistrat anul trecut.

"Anul acesta nu am avut solicitari pentru vacante care sa combine intr-o singura rezervare atat Pastele, cat si 1 mai, insa exista mereu posibilitatea de a organiza vacante de grup si individuale. Tarifele pot sa fie mai mici de 500 euro, dar acest lucru depinde de fiecare destinatie in parte si de tipul de servicii solicitat", explica Javier Garcia Del Valle.

De aceeasi parere sunt si reprezentantii agentiei de turism Perfect Tour, care arata ca, anul acesta de 1 mai, predomina ca numar weekend-urile pe litoralul romanesc si bulgaresc si pachetele de city break, cererea de vacante fiind relativ asemanatoare cu cea de anul trecut.

Segmentul de clienti vizat de Perfect Tour este cel format din clienti cu venituri medii si peste medii, insa agentia are in oferta si cateva pachete la preturi mai mici de 500 euro pentru perioada aprilie - mai, in Creta, Rhodos, Antalya sau Palma de Mallorca. Preturile pachetelor pornesc de la 139 euro/persoana/7 nopti pentru Creta la 399 euro/persoana/6 nopti pentru Mallorca.

Cat mai costa o vacanta

Cat mai costa o vacantaTravelBiz are oferte care leaga sarbatoarea Pastelui de ziua de 1 mai si formeaza un pachet de o saptamana de vacanta pentru Mallorca - la 350 euro/persoana/6 nopti si, pe plan intern, in Delta Dunarii.

"Avem exclusivitate pentru doua pensiuni din Delta, iar aici un pachet de 7 nopti costa aproximativ 665 lei/persoana/sejur in camera dubla, cu mic dejun inclus sau 840 lei/persoana/sejur in camera dubla in regim All Inclusive", spun reprezentantii agentiei.

De asemenea, pentru Romania, in perioada de 1 mai deja intra in vigoare programul «O saptamana la munte», care ofera posibilitatea petrecerii unei vacante de 5 nopti la preturi reduse, incepand de la 160 lei/persoana/pachet in camera dubla.

Pentru 1 mai, vacantele sunt accesibile din punct de vedere al preturilor oricarei categorii de clienti. Preturile pornesc de la 52 euro/persoana/pachet de 3 nopti in Bulgaria, pana la aproximativ 900 euro pentru o vacanta de o saptamana Dubai sau 1.200 euro pentru o saptamana in Thailanda, la TravelBiz.

Happy Tour a avut solicitari pentru 1 mai pentru Italia, Franta, Spania, Bulgaria, Turcia, Grecia si Romania.

"Spre exemplu, pachetele rezervate in sistemul Dertour - 4 nopti cazare cu demipensiune, pentru perioada 29.04 - 03.05, pornesc de la 188 euro/persoana pentru Hotel Croce di Malta 4* din Lido di Jesolo. Pentru aceeasi perioada la Hotel des Orangers 3* de pe Coasta de Azur, tariful unui sejur de 4 nopti cu mic dejun este de 162 euro/persoana in camera dubla", arata oficialii agentiei. Ofertele se supun unor conditii speciale si sunt valabile in limita disponibilitatii, precizeaza acestia.

Tarifele biletelor de avion variaza intre 200-300 euro pentru pachetele mentionate mai sus, in functie de companie, orarul de zbor si clasa de rezervare.