1 / 6

Destinatia preferata

Orasul Edinburgh din Scotia, Marea Britanie.

Trei motive pentru care ar trebui sa mergem acolo

Sunt foarte multe motive pentru care recomand o vizita in Scotia: castele, kilturi si whisky sunt primele lucruri care iti vin in minte atunci cand te gandesti la Scotia.

Pentru mine Scotia este locul ideal unde pot evada din cotidian, pentru a beneficia de liniste si relaxare.

Scotia este una dintre cele mai vechi civilizatii europene, locul a mii de castele si fortarete care dateaza din Evul Mediu. Edinburgh are o istorie bogata si interesanta, care poate fi descoperita daca veti explora cu atentie orasul. Strazile pietruite, arhitectura minunata plina de istorie precum si strazile largi va permit sa fiti transportat inapoi in timp.

Edinburgh este centrul cultural al Scotiei fiind locul de nastere a catorva nume celebre din domeniul stiintei si ingineriei: pionierul telefonului - Alexander Graham Bell, Charles Darwin, Colin Maclaurin si Ian Wilmut geneticienii implicati in clonarea oii Dolly. In ceea ce priveste literatura, orasul se lauda cu scriitori renumiti ca Sir Arthur Conan Doyle creatorul lui Sherlock Holmes, Sir Walter Scott, Robert Louis Stevenson sau J.K. Rowling autoarea celebrei serii Harry Potter.
Un punct de atractie este emblema orasului - Castelul Edinburgh - resedinta straveche a regilor Scotiei. Castelul a fost construit pe o roca vulcanica, in punctul cel mai inalt al orasului. De aici, panorama intregii metropole si a imprejurimilor vi se vor dezvalui in toata splendoarea lor, oferindu-va o priveliste a capitalei scotiene de neuitat.

Ultimul motiv este legat de comoditate, caci drumul cu avionul este limitat la cateva ore, acest lucru avantajandu-mi programul destul de incarcat.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri