1 / 5

Destinatia preferata

Competitia Ironman din vara trecuta m-a dus la Antwerp, in Belgia, pentru o vacanta scurta, de cinci zile. Nu calcam prima oara in Belgia si-mi facusem un calcul simplu: avand in vedere distantele destul de mici, am timp sa vizitez cateva orase si sa-mi duc si competitia la bun sfirsit.

Asadar, mi-am incarcat bicicleta in portbagajul unui break spatios inchiriat din aeroportul din Bruxelles, am petrecut vreo 10 minute pline de adrenalina, incercand sa dibuiesc caile ascunse ale functionarii sistemului de navigatie infipt in bordul masinii germane si p-aci ti-e drumul spre Anvers.

Nu-i loc sa vorbim aici despre infrastructura, semne de circulatie si curatenie, aerul civilizat al strazilor. E asa cum v-ati astepta. In plus, Belgia este daruita cu oameni care au protejat bine natura, au pastrat padurile si lucreaza campurile, probabil cu scopul de a face bani. Aparent, le merge.

Intrarea cu masina in Antwerp, intr-o dupa-amiaza racoroasa de iulie, joia, a fost pitoreasca, intrucat ne-a dezvaluit de indata o fateta importanta a vietii orasului: existenta unei populatii importante de evrei ortodoxi, foarte prezenti la ora respectiva, adunati in grupuri mici sau calare pe biciclete de oras. Mintea mea mercantila a gasit iute o legatura cu vestita industrie a diamantelor, a carei inima (sau creier) se spune ca se afla in oras.

Oricum, nefiind pasionat de pietrele cu pricina, nu am fost nicicum impresionat de vecinatatea Muzelului Diamantului, aflat langa Gara Centrala si la doar 50 de metri de hotel.

Mi-a placut in schimb, pe data, hotelul gasit pe net. Un Radisson modern, cu camere spatioase, geamuri mari, baie generoasa cu cada si podele de lemn inchis la culoare. Si, in plus, cu un mic dejun gustos si variat. Intr-un cuvant, avand toate atuurile necesare unei alegeri bune.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri