Destinatia preferata

Destinatia preferataDesi nu sunt un fan al oraselor „de vizitat”, ci mai degraba al oraselor „de lenevit” sau „de iesit in pub-uri” , am ramas total impresionat de Roma, chiar daca am avut parte de trafic ca in Bucuresti in unele zile. Orasul acesta este incarcat de istorie.

Trei motive pentru care ar trebui sa mergem la Roma

Este locul cu cea mai mare istorie si cu cea mai frumoasa arhitectura pe care l-am vizitat.
Cafenelele si restaurantele din Roma sunt pe placul oricui.
Vaticanul nu trebuie ratat!
Chiar daca ai un concediu de o luna, in Roma nu o sa descoperi tot ce e de vazut.


Cea mai buna perioada in care putem vizita Roma

Cea mai buna perioada in care putem vizita RomaIdeal ar fi sa ne facem concediu aici primavara. In acest anotimp ai temperatura ideala pentru a vizita orasul, pentru ca ai ce vizita.

Top 3 must see sau must do in Roma

Vaticanul.
Trattoria Il Scopetario.
Piazza Spagnia, locul ideal unde sa faci shopping si sa iti bei cafeaua in timp ce sutele de oameni isi petrec ziua stand pe renumitele trepte ale pietei, toate lucrurile astea fac ca locul sa fie un must see, must do.





Cel mai bun restaurant/local/bar din Roma

Cel mai bun restaurant/local/bar din RomaTrattoria Il Scopetario, este unul dintre cele mai vechi restaurante din Roma, unde servesc mancare traditionala si Cafeneaua San Pietro.

In primul mancarea este nemaipomenita, iar in al doilea cafea este nemaipomenita.

Felul de mancare traditional care v-a placut cel mai mult

Mie imi plac mancarurile cu fructe de mare, insa cel mai mult in Roma mi-a placut mancarea lor traditionala (care a devenit si la noi traditionala) Pizza - cea mai buna pe care am mancat-o vreodata.




Cea mai placuta amintire din Roma

Cea mai placuta amintire din RomaIn timpul unei vizita in Vatican, la Biserica di San Pietro, am asistat la o slujba religioasa care m-a impresionat total . Recomand ca la o vizita in Vatican sa te opresti si la o slujba religioasa, iti da timp sa fii tu cu tine si sa te gandesti la multe.

V-ati muta acolo?

Este un oras superb, dar nu m-as muta in Roma. Imi place tara in care traiesc si daca ar fi sa ma mut vreodata probabil ca as face-o intr-o tara precum Spania, Barcelona mai exact.

Cum caracterizati localnicii, in comparatie cu alte tari?

Nu pot spune ca am ramas impresionat in vreun fel de comportamentul localnicilor (singurii localnici care au fost pe placul meu au fost cei din Lisabona), insa istoria, orasul si frumusetea lui fac ca locul sa fie trecut pe lista mea la orase de revazut.

Sursa foto: Wikipedia

Recomandari de suveniruri

Recomandari de suveniruriIn Roma, poti sa iti iei suveniruri de absolut oriunde, insa din punctul meu de vedere cel mai frumos suvenir este acela cu soldatii romani de la Colosseum. Sunt cativa tipi imbracati in soldati romani care te transpun in acea perioada si acest lucru il poti imortaliza printr-o poza.

Cea mai importanta recomandare pentru Roma pe care nu o gasim intr-un ghid turistic

Odata ajunsi la Vatican, cautati un ghid privat, el o sa va ajute sa intelegeti mai bine istoria Romei si sa evitati coada de mii de oameni de la intrarea in muzeul Vaticanului.

Pe langa Roma vreau sa recomand tuturor si o vizita pe plaiurile mioritice, in Maramures, zona care pe mine ma impresioneaza de fiecare data cand o vizitez.

Sfat: pe langa excursie obisnuita din afara tarii, fa-ti timp si pentru un weekend in minunatul Maramures!