Hamam

Hamam“Fabrica de relaxare”, asa ar trebui numit Babel Palace din Kemer, un resort de lux in care gasesti o baie turceasca (hamam) veritabila, un rasfat pentru trup si suflet. Bazat pe ritualuri de scaldat care provin din Orientul Mijlociu, hamam-ul este mai mult decat un tratament de relaxare si infrumusetare. In schimbul a 30 de euro, primesti un pachet de doua ore care incepe cu sauna uscata si umeda, continua cu jacuzzi, urmat de peeling, masaj cu spuma si masaj cu uleiuri. Ghidul turistic si transportul sunt oferite de tour-operatorul excursiei, Prestige Tours, in cazul de fata.

O solutie impotriva stresului, baia turceasca este recomandata la inceputul sejurului si pregateste pielea pentru expunerea la soare, curatand porii in profunzime. Potrivit administratorului Babel Palace, 700 de turisti vin zilnic la acest hamam.

Biserica Sf. Nicolae

Biserica Sf. NicolaeAflat la o ora si jumatate de mers cu masina din Antalya, orasul Demre Myra trebuie vazut mai ales datorita Bisericii Sf. Nicolae. Potrivit traditiei, Sfantul Nicolae a fost hirotonit episcop chiar acolo.

Apreciata de crestini pentru ca este locul in care Sfantul Pavel i-a intalnit pe ceilalti apostoli pentru ultima oara, Biserica Sf. Nicolae gazduieste servicii religioase intr-o singura zi din an: 6 decembrie, la care participa inclusiv Arhiepiscopul de Bari, locul in care sunt ingropate osemintele Sfantului Nicolae. Biletul de intrare pentru a vizita Biserica Sf. Nicolae costa 15 lire turcesti, aproximativ 7 euro.

Mormintele sapate in stanca si teatrul antic din Myra

Mormintele sapate in stanca si teatrul antic din MyraTuristii interesati de cultura pot vizita mormintele sapate in stanca si teatrul antic din Myra, situate foarte aproape de Biserica Sf. Nicolae. Teatrul atrage privirile vizitatorilor, fiind cel mai mare din Lycia, iar mormintele sunt situate in stancile de deasupra acestuia. Biletul de intrare costa 15 lire turcesti.

Croaziera Kekova/ Yacht

Croaziera Kekova/ YachtAmatorii de plaja pe yacht au optiunea unei croaziere pe mare spre insula Kekova, unde pot vedea sub apa ruinele „orasului scufundat”. Insula Kekova s-a desprins de continent ca urmare a miscarilor tectonice, astfel incat o parte din orasele antice au fost scufundate. Aici poti vedea sub apa ruinele unui oras scufundat.

Teleferic - Muntii Taurus

Teleferic - Muntii TaurusAntalya inseamna si munte, asa ca va recomandam urcarea (dureaza 10 minute) cu telefericul pe varful Tahtaly din Muntii Taurus (2365 metri inaltine). Acesta este cel mai lung teleferic din Europa si al doilea din intreaga lume (4,35 km).

Minicity Museum

Minicity MuseumDaca ajungeti in orasul Antalya cu copiii, atunci vizita la Mini City Museum nu trebuie ratata. Pentru doar 2 euro veti petrece o ora inconjurati de cele mai importante monumente din Turcia, toate in miniatura.

Rafting

RaftingO zi dintr-un sejur in Antalya trebuie alocata rafting-ului, mai ales daca veti cauta adrenalina si sunteti pasionati de sporturi extreme. Aventura in barci pneumatice incepe in muntii Taurus, mai exact in Koprulu Canyon, dupa ce primiti costume de neopren, casti si vasle. Tariful care se ridica la 40 de euro include transfer, ghid, personal special calificat pe timpul raftingului si masa de pranz.

Seara turceasca

Seara turceascaFie ca esti cu prietenii, fie ca imparti vacanta cu familia, trebuie sa petreci una dintre serile din Antalya descoperind dansurile traditionale ale cadanelor si ritmurile orientale ale muzicii turcesti. O seara turceasca cuprinde transferul de la hotel, bauturile si cateva gustari, iar costul este de 30 de euro.