Destinatia preferata

Destinatia preferataNu pot spune ca am o destinatie preferata, in fiecare loc pe care l-am vizitat am descoperit lucruri frumoase si am revenit cu impresii noi, insa ultimul loc vazut si in care as reveni cu drag este Sicilia.

Trei motive pentru care ar trebui sa mergem in Sicilia

Pentru peisajul mare-munte care iti taie respiratia, pentru mancare si pentru ospitalitatea sicilienilor.




Cea mai buna perioada in care putem vizita Sicilia

Cea mai buna perioada in care putem vizita SiciliaNu cred ca este indicat sa mergi in full sezon, pentru ca este foarte aglomerat, aceasta daca nu cauti aglomeratia, dar nu gresim daca mergem undeva pe la mijlocul lui mai. Apa insa este totusi cam rece, iar pentru cei care adora marea nu se vor putea bucura de ea. Catre sfarsitul sezonului, undeva la inceput de septembrie, este de asemenea bine de vizitat, temperatura fiind inca ridicata si binenteles nu mai este la fel de aglomerat.

Top 3 must see sau must do

Merita sa te plimbi fara un obiectiv clar si sa stai la tavernele din Taormina, sa faci o excursie pe Etna. Consider o experienta unica sa poti merge pe un vulcan activ.




Cel mai bun restaurant din Sicilia

Cel mai bun restaurant din SiciliaTaormina, orasel de pe partea de est a insulei, este recunoscuta ca fiind un orasel plin de viata, cu taverne animate si mancare italiana foarte gustoasa, bugetul si gustul fiecaruia va decide care este cel mai bun restaurant. Eu am mancat cel mai bine intr-o taverna pe plaja.

Felul de mancare traditional care v-a placut cel mai mult

Eu stiu ca nu am mancat pizza buna in Italia si aveam tot timplul senzatia ca bucataria italiana se gateste mai bine in Romania, insa surprinzator in Sicilia am gasit peste tot pe unde am increcat pizza foarte buna.

In rest, pentru cei pasionati de peste, aici este locul pentru a-l incerca. Atentie insa atunci cand cumparati peste sa-l incatreasca in fata voastra, altfel pe nota de plata veti constanta ca doua persoane au mancat cel putin un kilogram de peste.

Cea mai placuta amintire din locul Sicilia

Cea mai placuta amintire din locul SiciliaMi-a placut totul, am avut dispozitia si deschiderea spre a descoperi locuri si oameni noi, iar sentimentul de relaxare a existat permanent.

V-ati muta acolo?

Nu m-as muta in Sicilia pentru ca in general nu m-as muta pe o insula, chiar daca este o experienta „exotica”. Sunt o persoana careia ii place accesul direct la „civilizatie”, iar limitarea doar pe mare sau prin aer nu este potrivita stilului meu. In plus, vulcanul Etna oricat ar fi de fascinant,cred ca este o amenintare permanenta cu care nu as putea trai.

Cum caracterizati localnicii, in comparatie cu alte tari?

Cum caracterizati localnicii, in comparatie cu alte tari?Din punctul meu de vedere, ospitalitatea sicilienilor este mai mare decat in orice alta parte a Italiei, insula nu este tocmai una bogata, turismul fiind una dintre cele mai importante surse de venit si in consecinta isi trateaza frumos oaspetii.

Recomandari de suveniruri

Cele mai apreciate si mai ieftine suveniruri au fost pietrele vulcanice adunate de la Etna.