1. Destinatia preferata...De ce?

1. Destinatia preferata...De ce?Barcelona. De ce? Pentru versatilitate, pentru ca in Barcelona vei gasi o activitate potrivita pentru orice tip de personalitate. Plaja, deal, munte in apropiere, viata de noapte, fotbal, arta, arhitectura, port, acvariu. Moduri de petrecere a timpului liber pentru cei mici si cei mari. Tapas, spectacole, fructe de mare, viata de noapte, sangria, arhitectura, cafe con leche, vreme superba, cava, arta, temperament si buna dispozitie.

2. Trei motive pentru care ar trebui sa mergem in acest loc.


Plajele. Barcelona este situata pe coasta (Costa Dorada si Costa Brava) si ca urmare veti gasi aici kilometri intregi de plaja din nord pana la Sitges in sud. Plaja principala din Barcelona este impartita in plaje mai mici, fiecare fiind potrivita unui alt tip de public.

Tapas si viata de noapte. Barcelona este un oras aflat in permanenta efervescenta. Spectacole, oameni pe strada, shopping, cluburi, fotbal. In orasul catalan se intampla in permanenta ceva indiferent de ora. Iar sangria, cava, fructele de mare sunt doar un motiv in plus pentru a ne delecta cu tot ceea ce tine de agitatia nocturna a orasului.

Arhitectura si arta. Barcelona este celebra pentru Gaudi, dar La Sagrada Familia nu este singurul loc care merita vizitat. Montjuïc, Plaza de España, Montserrat, numeroasele muzee si galerii ale orasului, precum si micile boutique-uri de designer sau magazinase ale creatorilor de moda sunt tot atatea motive de delectare.

3. Cea mai buna perioada in care putem vizita aceasta destinatie.

3. Cea mai buna perioada in care putem vizita aceasta destinatie.Clima este mediteraneana placuta pe durata intregului an, dar in lunile de vara, in varful de sezon, poate fi obositor de cald. As recomanda sa vizitati Barcelona la sfarsit de primavara, inceput de vara, deci luna mai.

4. Felul de mancare traditional care v-a placut cel mai mult... De ce?

Desi este clasic, mi-a placut paella cu fructe de mare. Mai ales ca aici fructele de mare sunt proaspete, este felul lor traditional de mancare si este pur si simplu delicios.

5. Cea mai placuta amintire din acest loc.

5. Cea mai placuta amintire din acest loc.Vizita la Montserrat (foto), un loc deosebit de racoros, curat, civilizat, de o frumusete salbatica care se imbina perfect cu o arhitectura grandioasa.

6. V-ati muta acolo? De ce da, de ce nu.

M-as muta acolo pentru exact motivele enumerate inainte, la care se adauga si oamenii. Imi place mult stilul prietenos al catalanilor si temperamentul. Si nu este doar vorba despre niste stereotipuri. Chiar m-a surprins placut in Barcelona felul in care oamenii niciodata nu se grabeau intr-atat de mult incat sa nu se opreasca in plina strada sa discute 2-3 minute minim cand dadeau de un vecin.

Ceea ce m-ar impiedica insa sa ma mut aici ar fi nivelul scazut de siguranta. Desi am vazut peste tot pe strazi politie, am vazut si un numar mare de hoti de buzunar si conflicte pe strada. Deci o mare bila neagra pentru a chiar locui aici.

Sursa foto: www.barcelonatourisme.com

7. Cum caracterizati localnicii in comparatie cu alte tari...

7. Cum caracterizati localnicii in comparatie cu alte tari...Dupa cum spuneam, mult mai prietenosi, mult mai dechisi si mai comunicativi. M-a distrat teribil sa intalnesc numeroase scene in mijloacele de transport in comun, in care incepeau sa se certe oameni care nu se cunosteau, doar pentru ca unul se uita ciudat la celalalt.

8. Recomandari de suveniruri.

As aduce de aici fie ceva tipic de mancare, fie un obiect de arta moderna (n.red foto: Xemeneia Palau Güell- replica a decoratiunilor de pe Palatul Güell realizat de Antoni Gaudí), realizat de un designer la inceput de cariera. La capitolul mancare as recomanda chorizo, Jamón Serrano, queso de cabra sau dulciuri tipice. Evident si cava sau un vin catalan ar fi un souvenir potrivit din Spania.

Sursa foto: www.barcelonatourisme.com

9. Cea mai importanta recomandare pentru acest loc.

9. Cea mai importanta recomandare pentru acest loc.Colina Montjuïc (foto) m-a impresionat cel mai mult in Barcelona. Cu spectaculoasele sale fantani magice (unde au loc spectacole de lumini saptamanal vara) si cu numeroasele atractii de aici.

Montjuïc este o colina situata in mijlocul orasului, o colina de unde privelistea este superba. Natura, castelul medieval, arena Jocurilor Olimpice, Muzeul Satului Spaniol, acestea sunt doar cateva dintre atractiile locului.

Sursa foto: www.barcelonaturisme.com